Forumet - NÄTHATET- DET VÄRSTA SOM FINNS

NÄTHATET- DET VÄRSTA SOM FINNS

3539 0 32

Spana också in:

OF 5:

Näthat är inte det värsta som finns, det är inte ett dugg mer fel än någon annan form av trakasserier och mobbning.


jag tycker att näthat är den värsta formen av mobbning, framförallt bland unga människor för näthatet och mobbningen som sker på internet kan du inte fly!
blir du mobbad i skolan blir så är det under än viss tid. Näthatet pågår ständigt, 24 timmar om dygnet.
Säger inte att de andra formerna av mobbning inte är allvarliga men nätahat kan du inte fly ifrån, framförallt inte som ung då mycket av ditt sociala liv kretsar runt internet
Mr.CWD:

jag tycker att näthat är den värsta formen av mobbning, framförallt bland unga människor för näthatet och mobbningen som sker på internet kan du inte fly!blir du mobbad i skolan blir så är det under än viss tid. Näthatet pågår ständigt, 24 timmar om dygnet.Säger inte att de andra formerna av mobbning inte är allvarliga men nätahat kan du inte fly ifrån, framförallt inte som ung då mycket av ditt sociala liv kretsar runt internet


Visst kan det bli psykiskt påfrestande och rentutav jävligt jobbigt när statushets, mobbing och all annan högstadiebullshit följer med hem så som det gör idag. Men att kalla det för det värsta finns är väl magstarkt i en värld full av våldtäkter, drönarattacker, fattigdom, schlager-ralf och svält.
Mr.CWD:

på internet kan du inte fly!
blir du mobbad i skolan blir så är det under än viss tid. Näthatet pågår ständigt, 24 timmar om dygnet.


ursäkta men va? jag tycker att det är väldigt lätt att
1. koppla ned
2. blockera
3. dölja
4. radera
5. anmäla
6. undvika just de sidorna
7. ej öppna
osv. alternativen är oändliga. det finns väl hur många sätt som helst att fly, betydligt lättare än i verkligheten. på internet löper du ingen risk att bli ihjälslagen. det känns som att det är väldigt lätt att undvika skiten på internet, bara man vill undvika den.
dazed:

Visst kan det bli psykiskt påfrestande och rentutav jävligt jobbigt när statushets, mobbing och all annan högstadiebullshit följer med hem så som det gör idag. Men att kalla det för det värsta finns är väl magstarkt i en värld full av våldtäkter, drönarattacker, fattigdom, schlager-ralf och svält.


Du har rätt i det du säger. kanske inte det med schlagern men det beror på hur man ser på det hela. Jag tycker näthatet och mobbning i allmänhet är en utav de värsta sakerna som finns i min värld. Visst är svält, fattigdom och folkmord mycket värre men tyvärr är det inget som jag kan göra konkret för att stoppa det, inte mer än att debattera och försöka lyfta upp ämnet som på forum som detta. Näthat är någon jag själv kan relatera till och jag känner att det är just i detta ämnet jag kan bidra mest med därför valde jag att skriva så som jag gjorde samt att få den uppmärksamhet som gör att folk just väljer att klicka på tråden och börja debattera.
overdose delusion:

ursäkta men va? jag tycker att det är väldigt lätt att 1. koppla ned2. blockera3. dölja4. radera5. anmäla6. undvika just de sidorna7. ej öppnaosv. alternativen är oändliga. det finns väl hur många sätt som helst att fly, betydligt lättare än i verkligheten. på internet löper du ingen risk att bli ihjälslagen. det känns som att det är väldigt lätt att undvika skiten på internet, bara man vill undvika den.


Svar på din påstående:
1. "kopplar du ner" dig från dem sociala nätvärken har du inget socialt liv kvar eftersom allt som sker händer där. Vilket bara genererar till att du blir mindre aktiv i din kompiskrets för du kan inte ta del av vad dem säger vilket bara leder till ett ännu större utanförsskap.
2. Det har du rätt i att man kan göra MEN det gör ju inte att näthatet slutar bara för att man blockerar.
3. är väll samma sak som blockera?
4. bara för att du raderar ett inlägg betyder det inte att näthatet mot en inte finns, det finns ju fortfarande fast bara inte synligt för andra men du själv känner fortfarande samma smärta.
5. Vet inte om du har följt med i debatten om näthat på senaste tiden men både polis och sidor så som Facebook tar inte näthatet på så stort allvar, vilket är en skam.
6. ganska svårt att undvika de sociala medierna, med de syftar jag på, Facebook,Twitter, Instagram osv
7. känns att det är snarlikt 6:an
du pratar om risken att bli ihjäl slagen, visst den ju alltid men det är den fysiska mobbningen som är "lättast" att stoppa för på nätet har du ingen som kontrollerar vad du skriver eller lägger upp. Samt att dem flesta som näthatar skulle aldrig vara mobbare i "verkligheten.