Forumet - ni som har syskon

ni som har syskon

3889 0 60

Spana också in:

Min tvilling ogillar min andra bästa vän skarpt så det är ingen chans. Skulle väl känna mig lite hotad men vi har typ alltid delat vänner och det är typ roligare att umgås med både henne och någon annan än bara henne ibland [y] Så det är mer typ "mitt" är "ditt" mellan oss eftersom att hon är min bästa vän.
Jag har inga syskon så jag vet inte om jag hade haft något emot detta eller hur mycket det stört mig. Jag vet däremot att jag definitivt hade tyckt att det var väldigt väldigt... udda, konstigt, det känns som att det hade skapat pinsamma ögonblick.

"Jag pratade med din bror/syster och han/hon sa att..." och så kommer något väldigt oväntat o pinsamt som bara får en att svara med ett "oooooookej".

[love]
Beror väl på vilken relation man har till sitt syskon. Jag skulle inte ha något emot det, men så kanske det är mindre känsligt med en bror, vad vet jag?

Du är inte elak, lite ömtålig kanske. Lägg ingen skuld på dig själv, men du måste våga släppa kontrollen mer.
det är inte så stor risk att de skulle börja chatta med varandra. visst går jag och min sysster bra ihop trots att de skiljer 6 år på oss men tror att vi har för olika bekantskapskräts för att vi skulle vilja umgås med varandras väner mer än nnån enstaka gång. visst kan de känns en anning skumt när vi har gemensama väner med och man inte ricktigt vet va de hitar på när man själv inte är med men de funkar man lär sig att de inte är så faligt och min bror behöver jag knapast oroa mig föra att han ska sno mina väner.
De är vänner på FB, men det rör mig inte så mycket i ryggen. Däremot om de hellre skulle umgås med syrran, skulle jag nog inte bli så sur på henne. Jag skulle nog konfrontera mina vänner istället.
Men det finns inget att oroa sig för, då de inte har något egentligt gemensamt. Jag tror inte ens att de kommenterar varandras FB-statusar, eller så mycket som "gillar" den andres inlägg.
Det känns som ett så osannolikt skeende, eftersom min bror inte ens är ytligt bekant med de flesta av mina vänner, samt vad jag förstått hyser starkt ointresse för att stifta bekantskap med dem. Merparten av mina vänner är då lagda åt vänster, mer eller mindre, alt. relativt politiskt ointresserade. Min bror är anarkokapitalist och hyser ovilja gentemot dessa, så vitt jag förstått.

Sedan är vi hemskt olika på många andra plan också, så, nä, jag har svårt att tänka mig att någon vän till mig skulle uppleva honom som ett direkt substitut till mig.

Om min bror mot förmodan skulle börjat chatta med någon av mina vänner skulle jag inte känna direkt negativa känslor, snarare bara bli väldigt förvånad. Relationen mellan mig och min bror är ingen som brukar uppbåda skavsår hos någon av oss, heller, så jag skulle inte känna mig obekväm i att de skulle kunna tänkas tala med varandra om mig, direkt. Om så vore skulle jag dock kunnat finna en sådan vänskap obekväm, i synnerhet om det var en nära vän till mig. [crazy]

*ordbajstext*