Forumet - Öka i vikt

Öka i vikt

1093 2 14
Tja! Jag är en kille, 18 år, som vill öka i vikt. Just nu är jag 170 cm och väger ca 51 kg. Försöker äta så mycket som möjligt och tränar även regelbundet men jag går ändå inte upp i vikt. Om någon har nå bra tips och råd så är jag mkt tacksam! :)
Ofta så äter man mindre/mer än man faktiskt tror! Har du funderat över att prata med en dietist? Om du inte är nötallergiker(eller någon annan i ditt hushåll) så kanske du kan testa att äta som du gör nu och även lägga till någon näve nötter till mellanmål varje dag?

Sedan kan det också vara så att man helt enkelt har den kroppen och vikten som ens kropp naturligt vill hålla sig till, och att man får lära sig att acceptera det. I andra fall krävs medicin. 
Ät mer. Mer protein än tidigare, och lite mer kolhydrater. Testa släng in ett extra mellanmål av yoghurt + kvarg + lite müsli typ. 

Det är inte så att det inte går, du har inte fått i dig tillräckligt med mat bara. Håll koll på hur mycket du får i dig med t.ex MyFitnessPal appen eller skriv ner med penna och papper. Högst sannolikt så äter du idag tillräckligt för att bibehålla nuvarande vikt. 

Spana också in:


PMR:
Bör tillägga att det ändrades efter att jag börjat med medicin, så det var inte kosten. Sedan kan man ju ha hypertyreos. 

Trodde alla snöflingor var speciella. 
Antar alltid att TS har inga sjukdomar eller tar någon medicin. Annars borde TS säga det.

Samt hög metabolism gör det inte omöjligt. Hög metabolism är snarare att den är lite högre än vanlig, räcker med att man tar ett extra mellanmål för att nå sitt kalorimål.