Forumet - Oskyddat sex i slutet av antibiotikakuren?

Oskyddat sex i slutet av antibiotikakuren?

8865 1 51

Hej gott folk! Jag har haft klamydia, men har just avslutat antibiotikakuren (doxyferm, nio dagar). Men på morgonen den nionde och sista dagen råkade jag ha oskyddat sex. Detta skedde alltså 6 timmar innan jag skulle ta min sista tablett antibiotika och nu undrar jag: tror ni att jag kan ha smittat honom? Eller kan klamydiabakterierna ha hunnit dö ut?

Läkaren sa att efter sista tabletten skulle jag vara "fit for fight" igen, så det känns ju lite som att snubbla på målsnöret om jag har lyckats sprida sjukdomen vidare i sista sekund. Jag tänker göra ett till klamydiatest till veckan bara för att vara säker på att jag är frisk. Det hade verkligen varit jättehemskt om han blir sjuk pga mig. Blev smittad av ett one night stand som jag inte känner, men den här killen är en god vän så det gör allting värre... :(

Spana också in:


time:
Ja, det finns en mycket god chans att du gjort det. Man ska inte ta något för givet innan kuren är avslutad. Om jag vore du skulle jag meddela honom omedelbart så han kan gå och testa dig. 

Vill också tillägga att det är (fruktansvärt) oschysst att ha oskyddat sex med någon när man vet att man är smittad.
"mycket god" är väl att ta i, antibiotikakurer är utformade för att vara väldigt overkill, för att inte öka risken för resistenta bakterier. så jag tror att risken rent praktiskt är rätt liten.

däremot så är det väl inte bara oschysst, utan även ett brott mot smittskyddslagen.