Forumet - PARADOXER

PARADOXER

676 0 21

Detta är tråden där vi diskuterar paradoxer. Helst sånna som ni själva kommit på. Jag börjar.

Vi säger att någon har en fobi för att göra det den vill. Denna individ ska på bussen. Han/hon tänker sedan impulsivt "jag vill sitta längst bak", vilket betyder att personen pga fobin sätter sig LÄNGST fram. MEN har inte personen gjort det den faktiskt vill då?! personen vill ju inte göra det den vill, men genom att uppfylla viljan att inte göra det man vill, har man ju gjort precis det!.......Right?


Samvetet:  Vi säger att någon har en fobi för att göra det den vill. Denna individ ska på bussen. Han/hon tänker sedan impulsivt "jag vill sitta längst bak", vilket betyder att personen pga fobin sätter sig LÄNGST fram. MEN har inte personen gjort det den faktiskt vill då?! personen vill ju inte göra det den vill, men genom att uppfylla viljan att inte göra det man vill, har man ju gjort precis det!.......Right?
Fast en fobi är inte en vilja 

Spana också in:


Samvetet: Detta är tråden där vi diskuterar paradoxer. Helst sånna som ni själva kommit på. Jag börjar. Vi säger att någon har en fobi för att göra det den vill. Denna individ ska på bussen. Han/hon tänker sedan impulsivt "jag vill sitta längst bak", vilket betyder att personen pga fobin sätter sig LÄNGST fram. MEN har inte personen gjort det den faktiskt vill då?! personen vill ju inte göra det den vill, men genom att uppfylla viljan att inte göra det man vill, har man ju gjort precis det!.......Right?
Nä. Personen undviker att göra det hen vill för att inte få ångest.

elverpigen:
vad menar du? är ju inte direkt någon som valt att utveckla en fobi, oavsett vilken det är. sedan att vissa fobier inte stör vardagslivet och därmed inte är särskilt akuta att ta itu med är ju en annan sak
Oj då, jag menade att vissa fobier kan man ju hantera ungefärligt om man bara har viljan ock kraften, medan andra verkar vara helt omöjliga. Alla är förstås ofrivilliga. 
isola:
alla fobier är ofrivilliga. det är stor skillnad på att ogillar/vara rädd för något och att ha en fobi för det.
Aa, uttryckte mig ba luddigt.
My dreams are her: Om man lyckas innebär det att man har förhindrat sin egen födelse,
vilket i sin tur innebär att man aldrig gjorde tidsresan och därför
heller aldrig har hindrat sin egen födelse.
En av flera anledningar till att tidsresor är omöjliga. Sen har vi det där att inget kan färdas snabbare än ljuset o.s.v.

OnT: Vi tar den kristna varianten. Gud är sin egen son som båda är en och samma person. Förvirrad