Forumet - Passiva inkomster

Passiva inkomster

2899 0 18
Fy fan vad vi brister i när det kommer till ekonomisk kunskap i detta land. Nu syftar jag på de flesta ungdomar i åldrarna 18-25. De flesta av oss är väldigt bekväma när det kommer till sitt jobb och ingen verkar bry sig om att jobba smart istället för hårt? Är väldigt passionerad när det kommer till detta ämne och har skrivit ett blogginlägg om vilka passiva inkomster det finns som man kan skapa. Med passiva inkomster syftar jag på inkomster som genereras i din ficka utan att du behöver göra något. Det vill säga, du jobbar smart, inte hårt!
Har du tid över och är intresserad av att göra något liknande kan du gärna kika vad jag skriver om det i min blogg.


Senast ändrad 21 Sep 2014, 12:04 av Exner

Joneskvisten: Fy fan vad vi brister i när det kommer till ekonomisk kunskap i detta land. Nu syftar jag på de flesta ungdomar i åldrarna 18-25. De flesta av oss är väldigt bekväma när det kommer till sitt jobb och ingen verkar bry sig om att jobba smart istället för hårt?
Du tjänar några hundralappar på att pilla med aktier. Det kan inte riktigt jämföras med en riktig lön. Dock är aktier intressant och ett bra sätt att både fördriva tid och tjäna lite extra.
Kombinerar man en stadig lön med aktier så kan man göra bra med pengar.
Hej aristoteles, 

Själva syftet med aktier och fonder (i mitt fall) är att skapa sig just den passiva inkomsten vid sidan om sitt "riktiga jobb". Har man en stadig inkomst samtidigt som det genereras pengar från andra håll så kan det, som du säger, generera bra med pengar. 

Intressant är om man har flera passiva inkomster som kommer från olika håll. För säg om de genereras så pass mycket så att de kan täcka ens månadsutgifter? Det innebär i princip att man inte behöver jobba utan kan gå i pension. Tanken är iallafall väldigt spännande.

Ha det bra så länge! 


Spana också in:


aristoteles: Ett annat tips är att försöka få jobb på ett bolag där man har möjlighet att köpa aktier till förmånligt pris. En del bolag låter till exempel anställda avsätta en del av sin lön som investeras i bolaget istället.

Det är en bra motivation och kan också ge bra med vinst om bolaget går bra.
Det har jag också hört faktiskt, tycker att det är ett mycket bra förslag. Blir en slags morot för att göra sitt allra bästa!

Joneskvisten:
Jag ska inte förneka att det inte är bra för mig också, men tycker du inte att det är en win-win situation? Ämnena som tas upp är väldigt relevanta och intressanta för ungdomar och jag tror att de har en stor nytta av att få kunskap inom det jag tar upp.

Säg till om du misstycker.

Vi hörs.
Du skulle kunnat klistra in informationen här, istället för att länka. Ska ta upp saken med ett par kollegor och återkomma. I så fall klistrar jag in länkarna igen.

stereo total: hej joneskvisten. jag tycker inte om att jobba. hur ska jag få in en månadslön som täcker hyra, snus och mat utan att jobba?
mvh stereo total

Haha om du behöver ställa den frågan kanske du inte har vad som krävs ;) Skämt åsido, men kika igenom några råd jag brukar ge på min blogg.

Hade helt seriöst rekommenderat dig/er att läsa några böcker som jag själv tycker förändrat mig som person helt. Både personligt och ekonomiskt. Men det är bara jag det :)Joneskvisten:

Haha om du behöver ställa den frågan kanske du inte har vad som krävs ;) Skämt åsido, men kika igenom några råd jag brukar ge på min blogg.

Hade helt seriöst rekommenderat dig/er att läsa några böcker som jag själv tycker förändrat mig som person helt. Både personligt och ekonomiskt. Men det är bara jag det :)


men jag vill att du ger mig tipsen som du lärt dig av att läsa dom där böckerna. onödigt att jag också lägger tid på att läsa dom när du redan gjort det. kunskapsfördelning u know. 

stereo total:
men jag vill att du ger mig tipsen som du lärt dig av att läsa dom där böckerna. onödigt att jag också lägger tid på att läsa dom när du redan gjort det. kunskapsfördelning u know. 
Ja, jo, jag vet. Men det tänker jag inte göra hehe, Testa denna boken btw:

Think and Grow Rich - Napoleon Hill.

Kommer vara de bäst spenderade timmarna i ditt liv so far, tacka mig när du är färdig Glad