Forumet - Problematisk relation med Svägerska!

Problematisk relation med Svägerska!

2071 0 23
Jag sitter i en knivig situation i mitt liv just nu..

För lite mer än ett år sedan blev jag tillsammans med min drömmars man, vi har känt varandra länge (snart 6år). Innan vi blev tillsammans umgicks jag väldigt mycket med han, hans bror och några kompisar till dom, något år senare blev jag även vän med hans brors sambo.

Allt va som en saga där prinsen vill ha sin prinsessa men inte vågar dumpa häxan han va tillsammans med. I början av prinsens och häxans förhållande (som varade 3år) var hans brors sambo (låt oss kalla henne Greta och han för Hans) och Häxan väldigt nära vänner. Greta ville att prinsen skulle dumpa häxan för de blev sådana ovänner och hon behandlade inte prinsen med varken kärlek eller respekt! Detta gjorde att Greta försökte få prinsen och prinsessan att bli ett par genom att tex. säga till dom att de är inte så farlig att hålla om varandra eller sova i samma säng, vi säger inget till häxan. De tog något år innan prinsen förstod och vågade inse att häxan inte var rätt för han, men han gjorde tillslut slut på den sagan.

Prinsen och prinsessan började ses mycket mer och spändera mer och mer tid med varandra (trotts de 16milen mellan dom). Efter någon månad var de officiellt ett par. Hans och Greta var alldeles förtjusta i tanken och allt va frid och fröjd! Prinsessan bosatte sig mer eller mindre i prinsens lägenhet eftersom att hon var sjukskriven pga en bilolycka och inte hade råd att åka fram och tillbaka för att träffa honom.

Efter någon månad börjar Greta irritera sig på prinsessan för småsaker. Så som att hon pratade gamla minnen som hon hade från förr med Hans, hur hon skrattar och att hon hade bra kontakt med många killkompisar, detta utan prinsessans vetskap. Prinsessan hade nämligen varit bästa vän med Hans ex som han hade innan Greta och de alla tre hade haft många roliga stunder tillsammans. Greta skällde en dag ut Prinsessan för att hon nämnt Hans ex + de andra ovannämnda sakerna och Prinsessan upphörde genast att nämna hennes namn men förstod inte problemet med att ha killkompisar.

Tillslut en dag anförtror sig prinsessan om sitt misstycke om att häxan fortfarande vill ha kontakt med prinsen till Greta och hon var så förstående, berättar saker häxan sagt till greta om prinsessan och så vidare. Detta gjorde självfallet gör prinsessan ledsen. När prinsen kommer hem gråter prinsessan ut hos prinsen då prinsen och greta börjar prata om vad som hänt. Greta förnekar allt och säger en helt annan historia om att prinsessan bett Greta hålla koll på prinsen så han inte träffar häxan.

De va så här helvetes sommaren började..

Greta spred ut att prinsessan va en lögnare, falsk och omogen mm. Att prinsessan försökte låsa in prinsen i ett rum där han bara fick träffa henne men att prinsessan fick umgås med vilka killar hon ville.

Lögnerna spred sig och prinsessan som flyttat till ny ort (16mil från bästa vänner) hade inget stöd av någon mer än prinsen som lyssnade på henne och såg sanningen.

Greta gjorde allt för att förstöra för prinsessan och prinsen, greta försökte få prinsen att misstro prinsessan om hennes killkontakter. "Värst va hon fnittrar, vilken kille är de hon pratar med i telefon denna gången höhö".

Efter ett halvår hade allt börjat lugna ner sig men greta ville aldrig prata ut om vad som hänt, hon ville aldrig säga vad de va eg. som gjort henne så arg. (de åvan nämnda är saker som jag/prinsessan bara antar är grunden). Vi kunde umgås som vänner/normala människor igen. :D

Efter bara någon vecka höll de på att bryta ut mellan Greta och prinsessan igen, över ett syskon till bröderna (prinsen och Hans) som prinsessan börjat umgås med via FB och sedan börjat träffa. Lillasystern och Greta hade senare bestämt träff (på inrådan av prinsessan för att lillasystern skulle få kontakt med sin andra bror Hans). Samma dag som de skulle träffas ville inte Lillasystern träffa Greta och Greta antog genast att det va prinsessans fel! Lillasystern hade frågat prinsessan om hon verkligen va tvungen att träffa Greta och då hade prinsessan sagt att de får hon avgöra själv men om hon inte är redo att träffa Greta så skulle hon vänta, för "Greta skulle förstå" (trodde prinsessan). Efter ett utbrott från Greta höll allt på att börja på nytt, men prinsessan ville inte låta detta ske så hon skickade iväg ett mail med mycket väl valda ord så Greta skulle förstå vad de va som eg. hände. En lång överlägning med Greta men tillslut så förstod hon. Bråket blossade aldrig upp.

(Det är så här i detta fallet att min sambos familj är lite "speciell". Det är nämligen som så att de är 9 syskon totalt, pappan har misshandlat alla på ett eller annat sett. Den äldsta sonen är 25 och den yngsta dottern är 7. Lillasystern har nämligen precis nyligen (januari månad), efter sin 18årsdag, stuckit hemifrån (likaså en till yngre syster som är 14). De tre äldsta bröderna rymde hemifrån för ca 5år sedan pga detta vilket gjort att de inte haft någon som helst kontakt med de övriga syskonen. Pga misshandeln behöver Lillasystern en psykolog, som jag ska berätta om nu. De ska snart bli rättegång och massa utredningar.)

Bara någon månad efter att detta och det att lillasystern fått en psykolog (som greta hjälpt henne att få kontakt med), så bestämde sig lillasystern för att byta psykolog. Lillasystern behöver gå till någon att prata men den psykolog hon hade var inget hon kände sig trygg med. Hans och Greta fick veta att Lillasystern tänkt byta långt innan prinsen och prinsessan.

En kväll när alla 5 skulle samlas för att grilla korv så träffades prinsen, prinsessan och lillasystern en stund för att invänta att Hans och greta skulle komma. Lillasystern bestämmer sig då för att berätta för prinsen och prinsessan att hon ska sluta helt hos psykologen. Prinsessan tycker det är en dum idee men säger att hon ska göra de som känns rätt för henne, dock så sa prinsessan att hon tyckte att lillasytern kunde testa att byta psykolog eller ge den hon har nu 2v till. Lillasystern berättar då att hon har en mail och telefonkontakt med en psykolog som hon kan prata öppet med om allt, prinsessan tycker då att de kan duga så länge tills de att lillasystern orkar ta en kontakt med en ny psykolog. Kvällen går, alla har kul och skiljs åt.

Dagen efter får prinsessan ett sms av Greta där det står "Har du uppmuntrat lillasystern att sluta gå till sin psykolog?". Prinsessan skriver några väl valda ord där hon förklarar vad hon tycker och vad hon sagt till lillasystern för att hon vill inte att Greta ska ta några förhastade slutsattser. Greta skiter i allt Prinsessan precis förklarat och tar fullständigt sina egna slutsattser och säger då att prinsessan sagt till lillasystern att sluta för att förstöra mellan henne och Greta. Greta säger till prinsessan att prinsessan är bara ute efter en maktkamp mellan sig själv och Greta. Prinsessan blir alldeles förvånad och fattar ingenting och försöker förklara än en gång att hon faktiskt försökt så sent som på morgonen att övertala lillasystern att ge den psykologen hon hade nu minst 2 v till dock hade hon vägrat. När prinsen hörde detta så skickade han iväg ett par sms till Greta ihop om att hon skulle lyssna, men Greta sa bara "Du har bara hört prinsessans variation". Hans förklarade då att han läst både prinsessans och Gretas sms och att han var med när Lillasystern berättade att hon skulle sluta hos psykologen, "Vad är det jag inte vet?" Men Greta svarade aldrig på den frågan utan sa bara "Nu ska jag lyda Hans råd och göra som du alltid gör, Skita i allt och inte bry mig". Varpå Prinsessan får ett sms "Om du tar illa vid dig över nåt jag skriver så säg de istället! Jag kan inte påstå att jag skrivit något elakt" Prinsessan förklarar då att hon aldrig påstått något sådant utan att de var prinsen som reagerat för att Greta anklagat mig för saker som inte var sanna. Greta skrev då "okej, det är på den nivån :) fråga då vad Hans tycker" Prinsessan valde att inte svara på de sms för hon va inte intresserad av att veta vad Hans "tycker", för då kan han likaväl skriva de i ett sms utan att prinsessan frågar. Fick då ett sms där Greta skrev "Så blir vi verkligen som en familj" Då skrev prinsessan kort att "Du talade ju för vad Hans stod så jag ansåg att prinsen skulle få säga sitt" Greta: "Nja, Jag visste att Hans tycker som jag men om du frågar, så har han säkert mer att säga :)" Återigen valde prinsessan att inte svara.

Lillasystern är 18år och måste lära sig ta egna beslut enligt prinsessans mening men Greta anser att Lillasystern mår så dåligt att man kan inte ge henne valmöjligheten! Prinsessan försöker då förklara för Greta att hon inte mer kan göra än att säga till lillasystern va hon tycker att hon borde göra, för prinsessan kan inte tvinga henne till något. Sen anser prinsessan att lillasystern mår dåligt men hon är inte hjärndöd.

Lillasystern hade lovat att ha kontakt med psykologen hon hade mail och telefonkontakt med. I och med att hon pratade med henne tillskillnad från den hon faktiskt träffade ansåg prinsessan att det vara bättre tillsvidare, för det är väl bättre att hon har någon hon KAN prata med än någon hon sitter knäpptyst hos?! Greta höll inte alls med.

Nu är vi tillbaka på ruta ett. Lillasystern har till och med försökt förklara för Greta att prinsessan inte uppmuntrat henne till att sluta hos psykologen utan tvärtom, men Greta vill inte lyssna. Nu är ryktes spridningarna igång igen. Lillasystern vill bara att Greta och hon ska va vänner och har gått med svansen mellan benen för att de ska vara lugnt.

Prinsessan är hatade av allt och alla på nytt, på nya grunder och fortfarande på en ort hon inte har några närmare vänner (mer än lillasystern .. som prinsessan känner har svikit henne).

Jag vet inte vem som bär skullden i vad, om jag gör nått fel eller hur jag ska göra för att det ska bli rätt!? Är Greta en "energitjuv"? Är "Prinsessan" en "energitjuv"? Är vi båda?? Någon som kan hjälpa mig förstå?!

Jag kan tänka mig att hennes övervikt är "problemet" i detta läget. Jag är 1.60 och väger 54, hon är 175 och är säkerligen uppe i en 1**kg (vill inte gissa men hon är inte direkt liten). Jag vet dock att jag haft mina inte direkt lätta stunder, kan jag ha fel i detta?? Behöver en objektiv synpukt."Prinsen", min egen syster och min allra bästa vän står på min sida och säger att det är Greta det är fel på (lillasyster säger sig stå på min sida med men hon vill inte ha "liv i luckan") "Gretas" syster, bror, mamman och pappan, alla tjejkompisar och "Hans" står på Gretas sida och säger att det är jag som är sjuk i huvudet, förstör och vill "maktkampa". Detta är en självklarhet kanske, med tanke på att ens nära och kära ska stötta en, men jag vill bara ha ärlighet och uppriktighet! HELP ME!

Greta säger att hon lagt ner så mkt av sin energi och själ i att hjälpa lillasystern och att jag bara förstör, problemet är att lillasystern hade redan fattat sitt beslut innan jag äns visste att hon tänkte tanken.

(Ska också tillägga att Greta och Häxan blev "bästa vänner" direkt när hon blev arg på mig första gången efter att de bråkat i nästan 2år, utan anledning, och blev vänner igen utan att jag eller någon annan hört att de pratat ut. Häxan har aldrig gillat mig, förmodligen för att hon sett bandet jag och "prinsen" har haft emellan oss)

Vill också tilläga att "namnen" är bara till för att ni ska hålla koll på vem som är vem och har ingen som helst mening, mer än häxan då men de är för de är vad alla kallade henne innan hon och Greta blev vänner igen.

Efter allt detta läste jag först detta inlägget på Gretas blogg:

"Nu kommer min statistik öka markant kan jag lova för nu finns de nån som är suuuriig! *retas* Och ska skvallra till sina friends om hur ond jag är och allt elakt jag sagt eller skrivit! Nu förstår ni, att "Greta" har yttrat sej och då är hon bara evil evil evil. NOOOOT!! Men folk förstår inte riktigt vad jag menar antar jag.. de roliga i det hela är att det är jämt samma person som de handlar om, så alltså, rent teoretiskt sett, så kan de lika gärna vara så att den andra personen är trög?? Right?

Aja.. mitt head feels like a fire burning inside right now!

Så fort jag inte tycker som ni vet vem, så blir de liv i luckan. Jag står för vad jag tycker och tänker och jag har rätt till att berätta det om jag är orolig för någon. Jag har allt för många att blicka tillbaka på och jag vill inte att de ska bli fler på den vägen om det möjligtvis går att hindra. Men så kommer smartskallen upp mitt i alltihop och börjar med maktkampar och rör om i grytan när de börjar få sej en väg att börja stampa på..

Kan man bli annat än mäkta irriterad eller trött? Det handlar inte om elakhet från min sida, de handlar om uppriktighet och ärlighet, en fråga att våga be om hjälp.. men det verkar jag vara ganska ensam om. Just nu i alla fall.

Jag känner att jag har lagt ut hela min kropp och själ och verkligen offrat mej massvis av jobb (de är inte så överdrivet gratis att ta sjukledigt och det är inte så kul att bara plocka semesterdagar hux flux) men jag har gjort det med glädje för att jag kände att detta kanske kunde gå vägen och för att jag är så glad att de tillkommit fler medlemmar ;p Ringt typ 2 miljoner telefonsamtal.. skrivit ännu fler mail till alla möjliga håll och kanter, pratat med advokater, blivit fly förbannad och gråtit ett antal gånger bara för att alla motarbetat en verkligen HEEEEELA tiden.. pratat med läkare, psykakut, soc typ 300 gånger, sköterskor, polis, aah, precis allt möjligt.

Jag gav mej inte på att sluta ringa angående en samtalskontakt, och efter sjukt många om och men då jag svurit åt dom i telefon och blivit riktigt irriterad så kom denna människa till någon som visat sej kunna just den här sorts hjälp med människor. Nu säger inte jag att det är 100% på att de klickar just mellan dom 2 där, men med tiden tror jag på att de blir enklare och blir det inte det, så byter man till en annan. Men istället så "pausar" man och säger upp alltihop och struntar i allt efter ett par månader!

DÄR.. kände jag att min gräns gick.

Jag säger inte att du (lillasystern) gjort fel och jag tvingar dej inte att gå kvar eller byta, men jag tror tyvärr inte att varken du eller Cru (Hon kallar mig "prinsessan" för CruElla) är särskilt mogna för den här sortens beslut. Tyvärr inte. Nu kanske jag låter självgod och så kanske ni tolkar det fastän jag säger att jag inte är det, men i detta fall VET jag att jag är klokare!! För att inte tro att jag har gått o blivit helt störd på en dag så har ja hört mej lite för och jag vet ingen som tycker som ni mer än ni!

Blir bara så... ah. Ledsen. Besviken. Hjälplös. Jag vill. Men jag kan inte. Eller Orkar inte framför allt. Min energi dog ut idag för att hjälpa till och "finnas" mer. Ni kanske orkar gå tillbaka till ruta 1 igen, (?) för NI har inte gjort eller inte ens vart med på hur mycket jag faktiskt anträngt mej för allt och de kastas i sjön på 2 sekunder!

Nu skiter jag faktiskt i allt och hoppas på att allt går bra för nästkommande!!

Nu vill jag inte mer!! Hoppas ändå allt går vägen för dej, men nu ska jag börja tänka på mej själv!"

Senare fick jag en msn konversation av "Gretas" man där han skrev: "bara ett tips lägg dej aldrig i saker du inte vet hur du ska hantera!" varpå jag frågade "vad har jag lagt mig i som jag inte kan hantera?" svaret blev bara "Du gör bara bort dej när du håller på så här!" Jag skrev några meningar där jag förklarade mig och att om de inte trodde mig kunde de fråga lillasystern eller Prinsen, men Hans loggade bara ut.

Kort stund efter att jag haft konversationen med Hans fick jag veta att han precis samma dag (bara någon timma innan) varit med och SETT en ganska krafig bilolycka där en 60årig man dog. Han hade sett mer än vad någon velat se, han va inte själv med i självaste olyckan men körde bara någon meter bakom en av bilarna.

Efter ett par timmar fick jag ett sms av "Greta" där hon skrev "Jag ville bara att Hans skulle få säga sitt :D " Förmodligen pga de första smsen mellan greta och prinsessan.

Dagen efter fick "prinsen" ett sms av Hans där han frågade om vi ville följa med och elda (vilket vi ofta gör bara för att socialisera). Han behövde nog bara prata av sig om olyckan. Inte ett ord från varken Greta eller Hans om lillasystern mer än att vi skulle ställa in ett möte med socialen för vi inte har möjligheten att komma.

Det är så här läget är just nu. Jag vet inte var jag har Greta eller vad jag ska säga.

Vi var hos prinsens foster föräldrar igår och foster mamman började prata om läget men öppnade inte upp en diskution (hon är ganska strikt när hon fattat sin åsikt om något) så jag fick aldrig chansen att berätta vad som eg. hänt mellan mig och lillasystern, men hon frågade inte heller mer än sa att "En riktig psykolog skulle aldrig hantera en situation så här oproffitionellt!" (om psykologen som lillasystern har haft kontakt med via mail och telefon). Detta har jag också fått en annan uppfattning om efter att lillasystern också sagt (efter att hon pratat med foster mamman) att de är nog mer vänner. Men hon ska fortfarande skaffa en ny psykolog!

Vet inte vad (om äns alls) jag ska tycka nu!

Finns det någon som kan hjälpa mig?? (är de något ni undrar så ska jag svara så objektivt jag bara kan)

Spana också in:

Creds till mig som orkade läsa hela (tappade dock bort mig litegrann i mitten). Men måste säga att det var otroligt jobbigt med din sagoberättelse, varför ens orka skriva Hans och Greta, prins och prinsessan osv. Det känns bara töntigt då.

Iaf tycker jag att du ska sluta umgås med den där Greta. Hon verkar bara vara jobbig och klagar på dig så varför ens umgås med dem? Det hade inte jag gjort i alla fall, även om du inte har några andra vänner där så kan du försöka skaffa nya. Hellre äkta vänner än att umgås med falska idioter. Sen förstod jag faktiskt inte riktigt vad som hände mellan dig och lillasystern.. tappade bort mig där.