Forumet - Råd mot fett hår

Råd mot fett hår

878 1 13

Jag blir galen!! Jag har lockigt hår, men det blir fett jättelätt! Mina lockar ser helt tunga ut och fula. Jag har nyligen gått över till balsammetoden kan det ha någon betydelse?

har läst runt lite på nätet på typ www.fetthår.se för tips mot fett hår, men vet inte om jag har fått fett hår plötsligt eller om det beror på balsammetoden. :s

Vad tror ni? Brukar man få fett hår av balsammetoden eller ska jag använda något balsam som hjälper mot fett hår?

Spana också in:

Använde du ett godkänt sistaschampo?
har du använt mössor/hjälm/sängkläder det kan finnas rester av icke-godkända produkter på?
du kanske behöver byta till ett lättare tvättbalsam
lägga mer tid på att massera i håret (balsammetoden kräver väldigt mkt mer hårbottenmassage än schampo som mer lr mindre bara är att smeta i)
skölja nogrannare/längre tid
checka produkter så de verkligen är godkända
tänka på om du rufsar dig i håret med typ handkrämiga händer lr liknande

balsammetoden borde funka. det är pga av att du torkar ur håret med schampo som gör att din hårbotten tillverkar mer fett. eller så ser du till att bara börja tvätta håret mer sällan. det är dock jobbigt att avvänja håret från att tvättas ofta, så den perioden kommer du har riktigt äckligt hår. gör det under ett lov eller nått. 


penja: balsammetoden borde funka. det är pga av att du torkar ur håret med schampo som gör att din hårbotten tillverkar mer fett. eller så ser du till att bara börja tvätta håret mer sällan. det är dock jobbigt att avvänja håret från att tvättas ofta, så den perioden kommer du har riktigt äckligt hår. gör det under ett lov eller nått.
ojoj vilken expert vi har här :P