Forumet - sci fi berättelse med insperasion från data spel,The game

sci fi berättelse med insperasion från data spel,The game

684 0 0

hej jag har påbörjat en liten berättelse som jag tänkte lägga ut här för att ta reda på om intresset finns. Den kretsar kring dataspel,sci-fi,kärlek och en hel del annat smått och gått. om du har tid och ork så läs gärna och var inte rädd för att lämna kritik :D

THE GAME, KAPITEL 1 INTAGNINGSPROVET
den 15 juni år 2050

Alex rullar in på garage uppfarten och in i garage, han stannar och drar in kopplingen sedan fäller han ut sitt stöd och lutar försiktigt den nya motorcykeln mot stödet. Han vann den på en spelturnering inne i stan.Den var ju inte nytillverkad direkt men den funkade gått ändå tyckte han. Eftersom man inte behöver något körkort längre var det ingen som hade något emot att en 16-åring körde runt på en skinnande motorcyckel. När dom nya hyper-banorna kom så var det ingen som vill köra på vägen längre och därför besluta man om att lägga ner körkorten helt.


alex springer in på sitt rum, kastar den lätta väskan på sängen och stannar framför dis-playen som satt mitt över hans säng. Det var en praktisk apparat som fungerade både som digital brev låda och S.M.A.R.T pad. han tryckte in start knappen och paden växlade från standby till menyn. Alex blev inte lite besviken när han inte hade något i in korgen på paden. Innan han slutat skolan så hade han sökt in på T.G.E gymnasiet för dator och it, och dom hade sagt att om man kom med skulle man få en inbjudan just den här dagen. Han började inse att han inte hade kommit in men just då pep det till ovanifrån han. han slängde sig upp så snabbt att han slog huvudet i en hylla som svävade brevid hans säng. 
han brydde sig inte om det det han var intresserad över just nu var paden han tog ner den från väggen och la sig på sängen. 
Han hade kommit in trots allt! i det digitala brevet stod ”grattis du har blivit antagen till T.G.E för data och it” han skummade igenom det och hoppade ner till acceptera knappen. Med en darig han tryckte han på knappen som skulle förändra hans liv på ett sätt som han inte kunde tänka sig just då.

 den 12 augusti 2050
han hade väntat hela sommaren men nu var dagen äntligen här. Alex låg i sängen och väntade på att klockan skulle ringa,han kunde inte sova i vilket fall. Hans kompisar hade ordnat med en fest för att fira att han hade kommit in och ett sista tillfälle att umgås på dom tre kommande åren. T.G.E var en internat skolan som man bodde året runt på för att man ska kunna fokusera på studierna så mycket som möjligt. Alex hade fått tjata sig till att han skulle få lov till att gå på T.G.E. Hans mamma var inte glad att han skulle vara borta så länge men hon kunde inte förmå sig själv till att stå i vägen för hans drömmar. Dessutom fanns det besöksdagar och hon lovade honom att komma på var enda en. 
då var det dags klockan slog halv nio och det var dags att gå upp, han gick med ett ansträng lung upp och kläde på sig. Sedan kunde han knappt låta bli att springa ner för den skinande lättmetall trappan. 
hans mamma stod vid köcks bordet och gjorde i ordning frukost åt honom. Den bestog av en sorts drink med alla ämnen som kroppen behövde. Egentligen så föredrog han mer old-school mat men han förstog att mamma inte hade varken tid eller orkat att laga en sådan. Eller visste hur man gjorde för den delen. När han han satte sig vi bordet som var gjort på glass och hade en anti-gravitasions modul så såg hans mamma på han, hon öppnade munnen som om hon var påväg att säga något men stängde den igen. 

- måste du verkligen åka? uppenbart nedstämd

- mamma vi har ju prata om det här, T.G.E är den bästa i sverige på data och it så jag kan inte missa den chansen.

- men jag kommer att sakna dig, va så säker på det

- jo men det är ju bara tre år och så kommer det ju vara tre besöksdagar varje termin

- men vem ska ta hand om dig då? sa hon ännu mer nedstämt

- mamma jag är 16 jag klarar av att se efter mig själv och dessutom så kommer det ju finnas lärare över allt.

han gav henne en lång kram och tittade sedan på klockan. Det var dags att gå så han gick ut i halen och la tummen på låset till dörren. det klickade till och påvägen ut vinkade han ut vinkade han till mamma som stog kvar i dörren. 

T.G.E bestod av flera stora metall konstruktioner med vägar av specielt glass så man kunde vissa en display på dom. På en av väggarna stod det med stora pixelbokstäver ‘ vällkommen alla nya‘ och på en annan väg ‘ välkommen tillbaka 2:or och 3:or’. Han körde fram till till grinden som beseglade stängslet runt skolan. Han sa till vakten att han var ny samt sitt för och efternamn, vakten kollade lite i sin dator och bad alex att stirra in i en kamera på väggen, utan att blinka. efter fem sekunder så stängde vakten av porten och den hologram liknande bilden bleknade bort. Alex körde in på skolgården och plötsligt så kom -något- som såg ut som ett flygande tefat- fram till alex och vissa de ett tydlig stop skylt med hjälp av en avancerad projektor, den sa
motor fordon får ej vistas på skolgården,alla regel brott rapporteras,vänligen vissa up ditt kort sir...okänd 
alex stannar och och stänger av motorn, han får lite smått panik. han hade ju hört att det skulle finnas robot vakter på skolan men ingenting om något visitkort. återigen så upprepade roboten orden och den lätt nästan irriterad,om nu en robot kan låta iriterad. Just när alex tror att roboten ska skutta någon laser mot han och bränna han på fläcken så kommer det fram en kille till dom och håller fram ett kort. 
han säger 

-jaja ufo sluta jävlas med den nya killen han är med mig

- elevkort registrerat, avbryter rapportering.....forsätter patrullera. Den flyger iväg och den okända killen säger

-hej du måste vara den nya killen va? jag är tank föressten

-a jag heter...  

-nej, inga riktiga namn här, du är på T.G.E nu. här väljer vi våra egna namn

-som smeknamn?

-ja typ, fast det står med i regelerna att du inte får lov att använda ditt riktiga namn mer än när du ska in och ut ur skolan.

- wierd

- ja lite med du kanske för står det senare,öh frässten ser du det avlånga huset där borta,det med alla telleporters

va, telleporters
a just det ja jag glömde du var ju ny, i alla fall åk bort ditt och kör in mellan dom två stolparna så kommer du till ditt garage och sen tar du hissen till ditt rum, rum numret står på kortet. 
han ger alex ett elev kort och går sedan iväg. Alex tänker att det kommer vara mycket som är annorlunda här gentemot hemma.  
Den första veckan fortlöper och alex börjar förstå hur skolan funkar samt vilka man ska och inte ska umgås med. På sista lektionen i slutet av veckan får alla klasser ett iq test med vissa moraliska påstånden man ska svara på. Alex tycker det är lite skumt men han gör så gått han kan trots det sitter han nu vid fåtöljen på rektorns kontor. Rektorn sitter bakom ett svävande skrivbord som är gjort sv glas. Han är ståtlig ända ut i fingerspetsarna och ber kostym och slips. Hans ögon matchar håret som båda har en väldigt mörk blå färg.Han har ett par svarta glasögon som top på hela stilen. På han skrivbord står det en skylt med ett namn också fake förstås,det står ‘THE BOSS’
-så hur trivs du efter din första vecka, har du valt någon namn än?
-det har varit bra faktiskt och ja, jag heter link
-old-school nice, jag kan inte förstå att någon kommer ihåg det spelet,det fanns inann du föddes, sa rektorn med ett smått lende.
. jo jag är lite nördig när det gäller oldschool gaming
- Men du förstår förstås att jag inte bara har kallat hit dig för att småprata,eller hur link?
- jo men asså om det handlar iq testet så lovar jag att bätra mig
- vad menar du,tyckte du att du gjorde ett dåligt första prov? rektorn såg med stenhård blick på link.  
- asså jag gjorde ju inget fel men du måste kallat hit mig av en anledning,eller hur?
-okej link, jag ska prata klar språk med dig. dina resultat var inte dåliga bara speciella,du förstår...enda anledningen till att vi har det provet är för att hitta test piloter.
-okej vad är det som ska testas?
-jag gillar din attityd grabben, rakt på sak och inte rädd för samningen.
-tack men du svarade inte på min fråga
se det såhär du kommer få ett erbjudande av mig,att bli en testpilot för ett spel som skolans främsta forskare har utvecklat.
okej det låter kul men vad har det med min utbildning att göra
det är inget vanligt spel grabben, han tåg fram ett usb och gav det till link, här är allt du behöver veta. om du väljer att gå med oss så kommer du tillbaka med usb eller om du inte väljer att gå med så förstör du usb och så har det här samtalet aldrig ägt rum,uppfattat.
-ja sir
rektorn gör ett tecken och link förstår att det är dags att gå,han lägger ner usb i fickan och stegar ur rummet. Men han har inte gått många steg förrän han plockar upp det igen,han tittar någa på det och undradevad det kunde vara som var så speciellt med det. Efter ett
par steg till kan han inte hejda sig utan av ren upphetsning så börjar han gå snabbare mot sitt rum. Just när link höjer blicken från usb så krockar han med någon och dom båda trillar om kull, men han är snabbt upp på fötterna igen och hjälper personen upp. det var en tjej inte större en han själv med lilla ögon och mörkblått hår. Hon bar Metroidprime t-shirt tillsammans med shift-jacka och ett bar vanliga jeans. Det var inte ofta han hade sett en shift jacka, den var ett tekniskt underverk. den´s fibrer kunde ändra färg efter omgivningen. När link hade samlat upp hennes väska som hon tappat sa han
-förlåt jag såg dig inte jag var hel borta i mina egna tankar,du skadade dig inte va
-nejdå det är ingen fara, den här jackan kan göra mer en bara bytta färger,vet du.
- coolt, jag heter link förresten
som i spelet
a
helt otroligt jag trodde alla hade glömt bort dom där klassikerna
ja det var tider du gillar också old-school gaming ser jag, säger link och gör en stjäst mot henes t-shirt
jo egentligen förstor jag inte när dom lyckades dö ut men tidligen är dom helt ute nu. du, jag har inte sagt mitt namn än ju , purple butterfly fast dom flesta kallar mig butterfly.
fint, kan förstå det där med purple,säger link och skrattar lite lätt
-jo det var lite fyndigt svarar butterfly samtidigt som hon skrattar med
-du,vet du var rummen ligger?
-ja hur så?
-jo det här är min första vecka och jag har inte lärt mig skolan riktigt än.
-samma här fast jag tror jag hittar säger link
 dom går tillsammans längs koridoren och fårttsäter prata tills dom kommer till butterfly’s rum som ligger på den första våningen.


Tråden har inga svar… än.