Forumet - SD vinner 2018!

SD vinner 2018!

12744 4 257
Vad skulle hända om SD vann 2018??

Tror ni att det blir "vår undergång" och att samhället kommer bli nazistiskt? Eller är det då vi "står upp för Sverige" och återupptar kontrollen genom att visa vart vi sätter våra gränser?

Hur tänker du? Är du för eller emot att SD vinner? Kan man påstå att partiet är nazistiskt eller rasistiskt eller skulle du säga att det bara är främlingsfientlighet som finns i det partiet.

Själv vet jag inte vad jag ska rösta på i nästa val så därför vill jag ha debatter, folk som är för och emot skriv, diskutera!
Du kan också skriva vilket annat parti du skulle vilja rösta på Tumme upp
SD kan inte "vinna" valet bland annat eftersom de saknar samarbetspartners. S blev största parti i valet 2010 men fick ändå inte en enda ministerpost. SD är ett smygpopulistiskt missnöjesparti styrt av internet-troll och rasister. De sitter i knä på M. Längre än så kommer de inte.

Skulle SD blir största eller möjligen ens näst största parti i nästa val utan att få ministerposter så kommer de väl marschera med järnrör och facklor på gatorna. Eventuellt begås en terrorattack någonstans av sd-sympatisör.

Spana också in:

Jag tror att det kommer att gå väldigt bra för SD i valet 2018, mycket står till deras fördel. De lär bli andra största parti i Sverige. Till valet 2022 är det inte omöjligt att de blir största partiet med den goda tillväxt de har.
Jag är ingen SD:are, kommer aldrig att rösta på dem, inte för att jag är fötjust i något av de andra riksdagspartierna heller för den delen.
Jag skulle vilja påstå att SD varken är rasister eller nazister. Det finns säkert någon annan rasist i SD, absolut. Däremot att påstå att SD och alla dess anhängare är rasister är fåfängt att påstå. SD stöter hela tiden ut rasister och andra misshagliga element ur partiet samtidigt har de väldigt svårt att fylla alla stolar ute i kommunerna och de kan inte kasta ur hur många som helst då de fortfarande behöver någon slags representation.

Jag kan hålla med om det första som Major säger.
Den nedersta delen av Majors text låter bara vansinnig enligt mig, jag ser ingen som helst risk att något sådant skulle hända, absolut att SD:are skulle kunna gå ut och demonstrera för demokrati men att de skulle ta till våld låter långsökt. Absolut att det kan bli våldsamt pga sammandrabbningar och annat som kan hända eller någon dåre gör något galet.

trevlig-snubbe: Den nedersta delen av Majors text låter bara vansinnig enligt mig, jag ser ingen som helst risk att något sådant skulle hända, absolut att SD:are skulle kunna gå ut och demonstrera för demokrati men att de skulle ta till våld låter långsökt. Absolut att det kan bli våldsamt pga sammandrabbningar och annat som kan hända eller någon dåre gör något galet.
Bara nu i augusti blev prideparaden och sedan fredliga demonstranter attackerade av högerextremister. Jag tror att det tyvärr bara är en tidsfråga innan vi ser ett dåd som påminner om Breiviks, Anton Lundins eller det där i Charlottesville nyligen. Motgångar för SD skulle mycket väl kunna vara en katalysator.

Tänk om typ Lööf, Kinberg Batra och Björklund gått på stan med järnrör, trakasserat folk och kallat dem för hora m.m. Att politiker eller sympatisörer av deras partier skulle ta till våld är vad jag kallar långsökt. När det gäller SD är det mer väntat än långsökt.

Personsomskabörjagymnasiet: då det är många som säger SD är rasister nej dom är inte rasister ja det var rasister som skapade dom efter andra världskriget men nu är det ett helt annat parti jag hoppas SD vinner då det blir ordning i Sverige igen 
Förlåt men som SD och nationaliskt borde inte du lära dig att skriva fullgod svenska? En fråga bara.
Håller med om det du säger dock.
SD skapades väldigt långt efter andra världskriget dessutom.

major:
Bara nu i augusti blev prideparaden och sedan fredliga demonstranter attackerade av högerextremister. Jag tror att det tyvärr bara är en tidsfråga innan vi ser ett dåd som påminner om Breiviks, Anton Lundins eller det där i Charlottesville nyligen. Motgångar för SD skulle mycket väl kunna vara en katalysator.

Men att högerextremister gör något brottsligt har inte med SD att göra. Absolut att några högerextrema kan tänkas spränga något och skjuta vissa människor som de ser som obehagliga pga att de hör till andra folkslag.
Nu är det så att Svenskar också blivit mördade enbart pga av deras utseende. IKEA-mordet var just ett sådant rasistiskt dåd mot två svenskar, mor och son.
Breivik är bara en galning som skjuter ner sina egna, det var bara kontraproduktivt det hand gjorde + vedervärdigt, hemskt. morden(terrorn) som Anton Lundin och dådet i Charlottesville var ju de också hemska handlingar.
Tänk om typ Lööf, Kinberg Batra och Björklund gått på stan med järnrör, trakasserat folk och kallat dem för hora m.m. Att politiker eller sympatisörer av deras partier skulle ta till våld är vad jag kallar långsökt. När det gäller SD är det mer väntat än långsökt.
Ja det hade varit galet. Jag tycker att det är rätt att Erik Almqvist och Christian Westling fick gå, dock borde Kent Ekeroth också fått gå men de vill ju inte gärna skicka ut en jude ur partiet, då hade ju SD kanske kunnat pekats ut som antisemiter.
De gjorde ju ingen fysikt illa under järnrörsskandalen, det vara bara jävligt korkat de gjorde, värre var att de skulle kalla den stackars kvinnan för hora och diverste andra glåpord, och stackars Soran Ismail. Dock är Soran så skön att han kan driva om det efteråt! :)
Det finns inget annat som SD har gjort som är våldsamt, de har alltid varit fredliga.

major: SD är ett smygpopulistiskt missnöjesparti styrt av internet-troll och rasister. 
Fan detta måste vara ett av dom bästa citat jag sett om SD.
major: Skulle SD blir största eller möjligen ens näst största parti i nästa val utan att få ministerposter så kommer de väl marschera med järnrör och facklor på gatorna. Eventuellt begås en terrorattack någonstans av sd-sympatisör.
Tyckte först detta var ganska kul, men med tanke på att NMR redan är igång med sina terrordåd så är den sista meningen dessvärre inte särskilt orealistisk, därför är det inte särskilt roligt.

Personsomskabörjagymnasiet: om S vinner kommer jag nog gå från den Icke kriminella över till kriminella
Så svenskt, logiskt och demokratiskt av dig. Kan du inte bara svära på att lämna landet som jag hört några göra om Löfven förblir statsminister? Självklart kommer ingen faktiskt göra det men snacka är lättSover

Hjärta

Storchen84: Tyckte först detta var ganska kul, men med tanke på att NMR redan är igång med sina terrordåd
Vilka terrordåd har NMR begått?

Storchen84: Självklart kommer ingen faktiskt göra det men snacka är lättSover
Faktum är att allt fler (som har möjlighet) har lämnat Sverige på grund av den destruktiva utvecklingen inom invandringen och allt fler kommer att göra det. Kvar blir i slutändan endast de som inte har råd att fly undan mångkulturen samt blattarna. Inte ens din älskade Löfven vill bo bland mångkulturen som han håller så kär.

TuffeTuffeTåget: Vilka terrordåd har NMR begått?
Dom tre i vintras som pga efterbliven lagstiftning inte "klassas" som terrordåd - bland annat. Finns garanterat fler.
TuffeTuffeTåget: Faktum är att allt fler (som har möjlighet) har lämnat Sverige på grund av den destruktiva utvecklingen inom invandringen och allt fler kommer att göra det.
Good riddence. Om nu detta hade varit sant alltså. Vilket det tyvärr inte är. Folk är för fega och trygga för att göra det. Ingen vill lämna tryggheten som är bostad och jobb på grund av någon illusion man innerst inne vet inte är sann.
TuffeTuffeTåget: blattarna
Tänk på ordvalet, då detta är ungefär lika ok att säga som "neger".

TuffeTuffeTåget: Det klassas inte som ett sådant av SÄPO för det första och var mer ett verk av en ensam galning med psykiska problem utan några större politiska motiv bakom.
Det var dådet i Sthlm också. Breivik var också ensam. Dessa var naturligtvis inte heller terrordåd? Säpo går efter efterbliven lagstiftning. Som jag ärligt talat skiter i, när vi talar om dåd som i omvärldens ögon är sedda som terrordåd. Det ironiska är att massmedia undviker att använda ordet "terror" så fort det rör sig om någon vit person som begått ett terrordåd. Titta bara på hur man dansar kring att kalla det Breivik gjort för "terrordåd". Vissa medier gör det, andra inte. Löjligt hyckleri på hög nivå.

Väldiga psykiska problem btw, när man medvetet väljer att angripa färgade och låta vita vara - vilket det finns video som visar. Breivik är också bara en psykopat. NMR-snubbarna också. Och alla andra vita som begått det som annars klassas som terrordåd.


Hjärta

Storchen84: Dom tre i vintras som pga efterbliven lagstiftning inte "klassas" som terrordåd - bland annat. Finns garanterat fler.
Och vilka tre var dessa?

Storchen84: Good riddence. Om nu detta hade varit sant alltså. Vilket det tyvärr inte är. Folk är för fega och trygga för att göra det. Ingen vill lämna tryggheten som är bostad och jobb på grund av någon illusion man innerst inne vet inte är sann.
Folk flyttar naturligtvis inte om de inte kan vara säkra på att få bostad och jobb i sitt nya land. Varför det oftast är de högutbildade som lämnar.
Storchen84: Tänk på ordvalet, då detta är ungefär lika ok att säga som "neger".
Allt beror på kontexten. Själv tycker jag det är helt ok att säga både neger och blatte. Vad du tycker skiter jag fullständigt i.

TuffeTuffeTåget: Och vilka tre var dessa?
https://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/nazistr%C3%A4tteg%C3%A5ngen-politisk-motiverad-brottslighet-1.4590783
https://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/nazistr%C3%A4tteg%C3%A5ngen-i-g%C3%B6teborg-1.4387899

Finns mer att länka kring detta, men du ville bara veta vilka jag syftade på, så jag börjar med dom.

TuffeTuffeTåget: Varför det oftast är de högutbildade som lämnar.
Fast nu gör dom inte det. Du kanske tänker på högutbildade som lämnar USA för Kanada sen Trump blev president.
TuffeTuffeTåget: det är helt ok att säga både neger och blatte.
Vad du tycker är orelevant - det är allmänbildning att dessa två ord inte ska användas om man har sunt förnuft - men jag syftar mest på att det strider mot forumets regler och detta är sista gången jag säger till dig.


Hjärta

Storchen84: Finns mer att länka kring detta, men du ville bara veta vilka jag syftade på, så jag börjar med dom.
Well, inte ens åklagaren verkade anse att det rörde sig om terrorbrott. Dessutom förnekar de brott och de juridiskt kunnande ville fria, men blev överkörda av de politiska nämndemännen.

Storchen84: Fast nu gör dom inte det. Du kanske tänker på högutbildade som lämnar USA för Kanada sen Trump blev president.
Fast jo. Det gör de. https://www.svt.se/nyheter/utrikes/rekordmanga-svenskar-flyttar-utomlands

Sen nämner förstås inte SVT vad den egentliga orsaken är, men det kan man väl inte förvänta sig heller av stasimedia.

Storchen84: Vad du tycker är orelevant - det är allmänbildning att dessa två ord inte ska användas om man har sunt förnuft - men jag syftar mest på att det strider mot forumets regler och detta är sista gången jag säger till dig.
Du bör nog läsa på lite vad allmänbildning innebär. Det har ingenting med allmänbildning att göra vad ens personliga uppfattning om två laddade uttryck är. Sen hittar jag ingenting om att dessa ord skulle vara förbjudna enligt reglerna så du kan "säga till mig" hur mycket du vill då du varken är moderator eller admin.

TuffeTuffeTåget: Well, inte ens åklagaren verkade anse att det rörde sig om terrorbrott.
Storchen84: pga efterbliven lagstiftning inte "klassas" som terrordåd
Faktum kvarstår - två islamistiska dåd på 7 år vs 3 nazistiska på 1 månad - efterbliven lagstiftning eller ej.

TuffeTuffeTåget: Fast jo. Det gör de. https://www.svt.se/nyheter/utrikes/rekordmanga-svenskar-flyttar-utomlands
Mycket gladGlatt skålande

Jag vet att det finns pensionärer som flyttar utomlands, pga... enkelt sagt - skattesmitning. Man kan rättfärdiga med "uuu pensionerna är ju så usla" - det är fortfarande skattesmitning, hur man än skönmålar det.

Och den obligatoriska media-konspirationsteorin, bra att du fick med denTumme upp

TuffeTuffeTåget: du varken är moderator eller admin
Nej, men jag kan trycka på "Anmäl", du vet den där texten i nedre högra hörnet på varje inlägg som har ett utropstecken i en triangel - om du fortsätter att uttrycka dig olämpligt. "Sunt förnuft" står inte i reglerna, och du medger själv att det är "laddade uttryck" som du kallar det. Man har ingen skyldighet att säga till någon innan man anmäler, men jag ger oftast gärna personen i fråga en chans - särskilt om jag liksom behöver tidsfördriv. Ibland funkar det, ibland får man anmäla.

Skulle man skriva ner precis allt som är ok och inte är ok i regler hade man nog fått sitta och skriva många sidor...

Man behöver inte vara admin eller mod för att se till att folk uppför sig och faktiskt använder sitt sunda förnuft.

Oh btw,
TuffeTuffeTåget: Det har ingenting med allmänbildning att göra vad ens personliga uppfattning om två laddade uttryck är.
Det är precis vad det har med att göra, för det handlar inte om någons personliga uppfattning, det handlar om att uttrycken faktiskt är laddade. Finns gott om andra uttryck som är det också - hur mycket du än tycker att det är ok att använda, och hur mycket du än tycker att dom inte alls är laddade.

Jag är inte den som behöver "läsa på om vad allmänbildning innebär"Sover


Hjärta