Forumet - Ser du ner på kristna?

Ser du ner på kristna?

2076 0 228
Nja. Hmm. Det beror på vilken sorts kristendom det handlar om. Ja, jag tror att man måste vara ganska ointelligent för att tro på kreationism och dylikt, men för det behöver inte alla som är kristna vara ointelligenta. Den där sorten som "tror att det finns någon mening med allt" tror jag inte är mindre intelligent än oss andra. Bara lite... Konstigare. [rolleyes]

Spana också in:

Nevon:

Ja, jag tror att man måste vara ganska ointelligent för att tro på kreationism och dylikt, men för det behöver inte alla som är kristna vara ointelligenta.


Detta betyder ju inte att alla kristna tror att jorden skapades på 7 jordliga dygn, jorden är några tusen år gammal, big bang och evolutionen skedde aldrig o.s.v.

Vad jag tror:
Gud var orsaken till Big Bang som skedde för 13-14 miljarder år sedan så som vetenskapen visat. Jag vet inte om hela evolutionen skedde, däremot kan ju mikroevolutionen observeras i naturen idag, alltså att levande varelser utvecklas. Bibelns skapelsedagar var längre tidsperiod och jorden är 4,5 miljarder år gammal. Som stöd för detta finns vetenskap men faktiskt även bibeln. Kan kanske vara obekant för många att skapelseberättelsen kan harmoniseras med vetenskap, sidor som stödjer detta är: http://www.godandscience.org/ och http://www.leestrobel.com/ Man behöver faktiskt inte övertolka bibeln för att få det att stämma överens, snarare tycker jag det finns starka argument i bibeln.

Unexpected:

Dum för att man blivit lurad, möjligtvis, men inte dum i huvudet.


Man kan ju förståss vända på det hela. Antingen har majoriteten av jordens befolkning blivit lurade att sin religion är sann eller så är ateisterna "blinda".

z i n:

mer omoraliska osv?


Bibeln har en mycket hög standard på etik. Reglerna verkar vara för svåra att följa för människor i dagens värld. I vårt samhälle gör man snarare straff mildare och och allt mer som tidigare ansetts omoraliskt så börjar accepteras.
Jag ser ner på allt religiöst och ovetenskapligt, för att det är oventenskapligt och dumt. Fast det gör inget, för jag tycker om kristna, för att dom väntar med sex tills dom gift och sånnt, det är bra. Då slipper jag känna mig så ensam. [smile]

Fast kristna som bryter mot sina egna regler och syndar, knarkar, super, slåss, har sex innan som gift sig och sånnt ser jag nog ner på lite ibalnd. ;(
believeroflight:

Vad jag tror:
Gud var orsaken till Big Bang som skedde för 13-14 miljarder år sedan så som vetenskapen visat.


lästre en liten artikel om just detta att kristna tror på Big Bang o så.. lr iaf evolutionsteorin ^^ riktigt intressant ^^

hittade t.o.m artikeln tack vare min vän google ;)
DaGeN
Knarko:

lästre en liten artikel om just detta att kristna tror på Big Bang o så.. lr iaf evolutionsteorin ^^ riktigt intressant ^^


Jag gillar själv det som presenteras i dessa videon: http://www.leestrobel.com/channels/Creator.php Se på den sidan under Creation/God in the Universe och klicka sedan på ...more så finns en lång lista med videon.

XMinGrönaLampaÄrDödX:

Nej, däremot har jag svårt för religiösa människor som försöker tvinga på folk sin religion. Men det gäller ju alla religioner, inte bara kristendomen.


Och detta beror så klart på att religionerna, framförallt kristendomen och islam uppmanar de troende att göra det och man tror på att något kommer efter döden som varar för evigt så det tas på så stort allvar.
Nevon:

Bara lite... Konstigare.


Varför är det konstigt att tro på en mening med livet?

Unexpected:

Därför att jag inte tror att man är dum i huvudet bara för att man bekänner sig till en viss tro. Dum för att man blivit lurad, möjligtvis, men inte dum i huvudet.


Ja, jag anser att man är rätt dum om man är kristen och tror på gud och allt det där och om man vägrar umgås med människor som har en annan åsikt eller trycker ner dem jämt och ständigt. "Vad konstig du är som inte tror på gud, klart "han" finns"