Forumet - Sitter Vänsterpartiet i knät på islamister?

Sitter Vänsterpartiet i knät på islamister?

1217 0 11
Vi har förstått att Vänsterpartiets ledning efter påtryckningar från olika islamistiska och traditionalistiska grupper utanför partiet stödda av en del partimedlemmar ska ta upp frågan om uteslutning av en av partiets riksdagsledamöter – Amineh Kakabaveh.

Att partiets ledande instanser tar upp denna fråga till behandling är en politisk skandal som saknar motstycke i partiets historia.

Amineh Kakabaveh bildade långt innan hon kom in i riksdagen en organisation för att bekämpa hederskulturen - Varken hora eller kuvad (Vhek). Både som socialarbetare och aktivist har hon bedrivit ett mycket förtjänstfullt arbete för de kvinnor och flickor som utsätts för denna form av könsförtryck.

Detta har inte vunnit gehör hos Vänsterpartiets ledning. I riksdagsgruppen har hon i stället fått hård kritik. Några av riksdagsledamöterna – främst Rossana Dinamarca och Christina Höj Larsen – har även kritiserat henne öppet i medierna.

Till en början menade de att den så kallade hederskulturen bara var nys. När Amineh Kakabaveh och andra kvinnor i Aftonbladet skrev om de islamistiska moralpoliserna i förorten, sa de att den kanske fanns, men att man skulle hålla tyst om var den fanns. Gjorde man inte det var man rasist, eftersom man ansågs stigmatisera vissa förorter. (Se Aftonbladet och Feminististiskt perspektiv)

När Vhek presenterade en undersökning som visar hur detta patriarkala förtryck konkret fungerar, förklarade Rossana Dinamarca på Facebook, utan att ha läst undersökningen, att den måste vara värdelös, därför att det inte var en jämförande studie. Och vad skulle man jämfört med – Stockholms innerstad?

Vad vill då Dinamarca och Höj Larsen? I stället för att inse nödvändigheten av ett konkret politiskt arbete vägrar de erkänna den verklighet som så många flickor och kvinnor lever i och påstår att partiet bekämpar kvinnoförtryck ”överallt”, vilket är lika upplysande, som när man frågar sina barn vid hemkomsten om var de varit och de svarar: ”Ute.”

Andra, som Kahin Ahmed i Dagens samhälle, menar att man i stället för att uppmärksamma hederskulturen ska satsa på bra utbildning, arbete, bostad och socioekonomisk trygghet. Allt det ska man givetvis göra, men man når inte framgång om man inte samtidigt bekämpar hederskulturen. Ahmed missar att ställa sig frågan hur de kvinnor och flickor, som hederskulturens alla hinder står i vägen för, ska kunna skaffa utbildning och arbete.

I diskussionerna talas stundom om ”respekten för andra folks kulturer” utan att man definierat vad man menar med ”kultur”, Definitionerna är många.

”Respekten för andra folks kulturer” kan dock knappast bestå i att man låter vissa grupper praktisera traditioner från sina ursprungsländer såsom månggifte, tvångs- och barnäktenskap, könsstympning och hedersvåld och därmed ställa sig över svensk lag.

När patriarkalt förtryck inte bekämpas i dess konkreta uppenbarelseformer gagnar det de reaktionära krafter som har intresse av att bevara detta förtryck. Man kan inte släta över en form av förtryck för att det också finns andra former av förtryck. Kampen gäller en konkret verklighet.
Ser man på delar av partiledningens uppträdande i ljuset av detta framstår kravet på uteslutning av Amineh Kakabaveh i ömklig dager.

Partiets kvinnokamp tog tidigare särskilt upp invandrade och asylsökande kvinnors situation och utsatthet. Detta tycks nu ha övergivits för kulturrelativistiska argument.

Partiledningen riskerar därmed att hamna i knät på konservativa antifeministiska grupper och islamister. Det är djupt oroväckande för vänsterns framtid att det i Vänsterpartiets ledning finns de som vill utesluta en medlem som själv utsatts för hederskulturen och vigt sitt liv åt att bekämpa den som ett led i sin insats för ett jämlikt och solidariskt samhälle.

http://www.aftonbladet.se/debatt/article23364903.ab
Det är väl snarare MP och S som gör det. När det gäller V handlar det snarare om extrem politiskt korrekthet som gör att man i rädsla av att ha något med islamkritik, aka "islamofobi", att göra går islamister till mötes. 

Men sjukt att någon kan rösta på något av dessa partier när man ser vilka politiska ställningstaganden de tar... 

Niklas: Det är väl snarare MP och S som gör det. När det gäller V handlar det snarare om extrem politiskt korrekthet som gör att man i rädsla av att ha något med islamkritik, aka "islamofobi", att göra går islamister till mötes. 

Men sjukt att någon kan rösta på något av dessa partier när man ser vilka politiska ställningstaganden de tar... 
Med tanke på att V (och FI) är ännu mer extrema än vad MP och S är så skulle det inte förvåna mig om de faktiskt sammarbetar med islamister. Det är väl ingen slump att jag oftast ser V och FI anhängare på internet som argumentar för islamism?

Hur som haver så har iaf både V och FI en enormt positiv syn på Islam. De påstår bla att Islam inte är homofobisk och patriarkal. Det är bara kristendomen som är det, tydligen. Denna typ av logik de har gör så att islamister får fritt spelrum, vilket kanske är planen.

Spana också in:


Niklas: Det är väl snarare MP och S som gör det. När det gäller V handlar det snarare om extrem politiskt korrekthet som gör att man i rädsla av att ha något med islamkritik, aka "islamofobi", att göra går islamister till mötes. 

Men sjukt att någon kan rösta på något av dessa partier när man ser vilka politiska ställningstaganden de tar... 
Att det faktum att vänstern sammarbetar med Islamismen är ett bevis på att islamism är bra. Hade islamismen varit  så hemsk som du inbillat dig så hade ju inte vänstern varit så positiv inställd till islamismen. Det har inte med politisk korrekthet att göra, varför skulle de sammarbeta med homofober, anti-feminister (som du påstår att islamister är lol) just becuse...? Vi har även andra minoriter i landet. men inte fan gillar vänstern konservativa krafter hos dessa. 

Det har alltid funnits täta kontakter mellan vänstern och islamister. Därför att båda har gemensamma mål (anti-kaptalismen, anti-imperalismen, anti-rasism, feminismen, anti-väst etc).

Och att islamister öht söker sig till vänstern är också det yttligare ett bevis på att islamism är vänster. Annars hade de ju sökt sig till liberalerna, högern eller startat ett eget parti.

Varför ska Islam kritiseras? En liten förtryckt minoritet som precis flytt undan förtryck ska alltså kritiseras? Islam är inte problemet i Sverige och kommer aldrig bra. Problemet är den strukturella rasismen från vita män.