Forumet - Sjukaste jag nånsin läst.

Sjukaste jag nånsin läst.

1449 1 12

Gammal nyhet men jag antar att många inte läst den. http://www.dn.se/sport/fotboll/aik-arna-atalas-for-valdtakt/

"De fyra 15-åriga pojkarna skulle lära sina yngre fotbollskamrater i AIK att veta sin plats. Men nollningen spårade ur. På fredagen åtalades de fyra för våldtäkt.

Samtidigt utreds nu uppgifterna om att 15-åringarna i sin tur utsatts för liknande brott av äldre spelare.

Åtalet mot de fyra ungdomsspelarna i AIK lämnades in på fredagsförmiddagen till Solna tingsrätt.

DN har tidigare berättat om invigningsriten där de äldre pojkarna brottade ner sina yngre lagkamrater, drog ner deras byxor och tvingade galgar eller plastflaskor mot anus.

Kammaråklagare Erika Fjällhed anser att kränkningen är så grov att hon åtalat alla fyra pojkarna för våldtäkt.

- Det var egentligen ingen tvekan. Begreppet våldtäkt har sakta blivit vidare de senaste åren och sådana här övergrepp faller inom den ramen.

De fyra pojkarna åtalas också för olaga hot, för att ha skrämt de yngre pojkarna med att de skulle "galgas" om de inte "slutar vara kaxiga".

De åtalade 15-åringarna hävdar själva att "galgningen" skulle vara en tradition och att de själva utsatts för liknande behandling av äldre spelare. Men det är ingen förmildrande omständighet, enligt Erika Fjällhed.

- För det första vet vi ännu inte om det har hänt tidigare. För det andra måste man ta ansvar för sina egna handlingar. Om de tyckte att det var obehagligt, och det utgår jag ifrån, borde de i stället ha sett till att traditionen upphörde.

Uppgifterna om att 15-åringarna själva har drabbats av äldre lagkamraters översitteri har lett till att en ny utredning har påbörjats, där de nu åtalade pojkarna alltså hörs som målsäganden. Utredningen leds av en annan åklagare.

Om någon av 15-åringarna skulle dömas för våldtäkt är sluten ungdomsvård eller, troligare, vård enligt socialtjänstlagen tänkbar påföljd.

Rättegången kommer att hållas antingen strax före jul eller i början av januari."

Spana också in:


den_fete:

huh? är där bara en gång om året, när mff möter heif. fin stad iaf. bor du där eller?
aha. trodde jag såg dig inne på gamestop pga killen jag såg var nästan identisk med dig. han kollade på mig flera gånger och jag tyckte att han var rätt lik någon jag sett innan. var vid xboxspelen och kom på att "det var du", ville hälsa (lol) men tur att din tvilling stack ifrån. ja