Forumet - SKA bli frisk..men?

SKA bli frisk..men?

132 1 5
Hej!

Jag har bestämt mig för att bli frisk från min anorexia nu.

Jag ska ju ändå upp i vikt så tänker att jag ska försöka släppa kontrollen mer än nånsin, trots att det är galet mycket svårare än vad jag önskar att det var..

Jag har fått osteoporos till följd av min långvariga anorexia, jag började kräkas blod för typ 2 veckor sen och just nu väger jag xx kg till mina 174 cm.

Men att sluta räkna kalorierna är omöjligt känns det som, dom bara snurrar och snurrar och jag får dom inte att sluta! jag VILL ju inte tänka på det! Ändå är det det ENDA som kretsar i mitt huvud!!

Just nu äter jag ungefär såhär:
[triggade text raderad av mod]
bubblet:

[triggade text raderad av mod]


[love]


ONT: Det är svårt att sluta räkna kalorier. Något som gör det avsevärt enklare är att börja äta helt andra saker än du gjort tidigare, dvs. saker vars kaloriinnehåll du inte har koll på. Risken här är väl att du troligtvis inte har en normal uppfattning om hur mycket du bör äta, och därför inte bara kan äta tillräckligt på känsla.

Om viktuppgång är ditt mål kanske du inte ska sluta räkna kalorier riktigt än, utan i stället bestämma dig för en ny, realistisk kalorigräns som du SKA uppnå dagligen. För att få i dig tillräckligt bör du snacka med en dietist och få hjälp att öka energiintaget, samt få hjälp av nån som är specialist på ätstörningar för att kontrollera din fysiska hälsa under viktuppgången.

Spana också in:

bubblet:

Får jag fråga vad jag skriver som är sån skillnad mot alla andra?


Jag dolde din vikt av ren rutin. Det var inte det högprioriterade, utan det som åkte bort var ditt matschema. Det är inte tillåtet att posta svältdieter här, då det är väldigt, väldigt triggande att läsa om hur lite andra får i sig - vilket du själv borde veta eftersom du har ätstörningar.