Forumet - Ska religionen få styra kärlek?

Ska religionen få styra kärlek?

1167 0 54
Jag har ett stort problem, som jag inte vet hur jag ska ta itu med..

Det är en vääääldigt lång historia, men för att göra den kort-

Min flickväns familj är muslim, jag är kristen.

Vi har träffats i hemlighet, för hon får inte ha någon kille.
Hennes farsa är livsfarlig..

Jag vill kunna träffa henne, vara med henne, när vi vill.

Enda sättet är tydligen att jag blir "föreslagen" för hennes farsa, nackdelen är dock att isf måste vi GIFTA OSS...
Och vem vill gifta sig under tvång, samt såhär ungt?

Jag vet inte hur vi ska göra.. hur giftermålet går till är som så att man gifter sig borgerligt, sedan har ett arabiskt bröllop med släkten.

Finns det någon här som har varit med om något liknande, eller kan råda mig på något sätt vad jag ska göra??

Har t.o.m varit inne på att försöka arrangera en fejkad vigsel, men hur hållbart skulle det vara på en skala.. vet inte ens om det är möjligt, och det kanske till och med är straffbart ._.

Detta är absolut inget skämt.
Visst, vi skulle kunna vänta i ett par år tills skola och sånt är färdigt, SEN dra.. men jag vet inte riktigt om hon skulle palla att bo där länge till, dem är jävligt elaka mot henne och hon mår väldigt dåligt psykiskt.

Vad kan vi egentligen göra? Det känns hopplöst.. Men jag vill inte och tänker inte lämna henne för att rädda mig själv. Vi älskar varandra så himla mycket, och vi vill fortsätta vara med varandra, livet ut- men inte på någon religions villkor..

Spana också in:

Om hennes familj får henne att må psykiskt dåligt så tycker jag att hon ska se till att kontakta social och läkare och försöka få hjälp från dem med att flytta ifrån dem. Självklart ska hon inte behöva anpassa sig efter några seder, kulturella eller religiösa, om hon inte vill det.

Oh, och om hon är myndig så borde hon kanske försöka se om hon kan bo hos vänner eller bekanta.
Klorofyl:

Hur gammal är hon?


18Myksa:

Oj!
This question is way over my head...


Yeah, min också egentligen, hemskt att den ens ska existeramediakatt:

Om hennes familj får henne att må psykiskt dåligt så tycker jag att hon ska se till att kontakta social och läkare och försöka få hjälp från dem med att flytta ifrån dem.


Jo, det tycker jag med :/ problemet är dock att hon har ett par år kvar på sin gymnasieutbildning, hur ska man kunna fixa det? Hela hennes släkt bor ju liksom i staden där hon går i skolanEnding Jon:

Jag var tillsammans med tjej som var muslim. Men hennes familj var så kallade intellektuella muslimer, vilket i för sig gör det ännu lustigare att de gillade mig


Vad innebär det?
Den Vise:

Jo, det tycker jag med :/ problemet är dock att hon har ett par år kvar på sin gymnasieutbildning, hur ska man kunna fixa det? Hela hennes släkt bor ju liksom i staden där hon går i skolan


Är det i sig ett problem? Jag menar, de behöver ju inte umgås med henne. Om det skulle vara nödvändigt kanske hon kan flytta och byta gymnasieskola?
mediakatt:

Om hennes familj får henne att må psykiskt dåligt så tycker jag att hon ska se till att kontakta social och läkare och försöka få hjälp från dem med att flytta ifrån dem. Självklart ska hon inte behöva anpassa sig efter några seder, kulturella eller religiösa, om hon inte vill det.

mediakatt:

Är det i sig ett problem?


Hennes släkt bor i staden, rymmer hon är hon jagad resten av livet..Chickfactor:

ja, allah-u-akhbar


Lol, as-salamu alaykummediakatt:

byta gymnasieskola?


Något säger mig att det är riktigt krångligt om man bryter kontakten med sina föräldrar? Jag vet inte hur det funkarAngelize:

Livsfarligt säger du? [rolleyes] Dra dig ur.


Jag tänker inte låta fara stå ivägen för kärlekenHarpyja:

Well. Du ville väl vara med henne.


Klart jag vill, jag är beredd att göra det. Men jag hade sett fram emot att ha ett fint bröllop på våra villkor.. inte skriva på ett papper