Forumet - Sommarjobba?

Sommarjobba?

697 0 7
Hej! Jag är en snart tolvårig tjej som gärna skulle vilja börja ta ansvar och tjäna lite egna pengar. Sommarjobba kan jag inte göra, det är jag tydligen "alldeles för liten för". Jag har försökt att gå ut med hundar, men folk tycker även där att jag är för liten. Det enda jag kan göra är att "jobba" hemma och hoppas på att få pengar, men jag behöver mer än en tjuging om dan. Är det någon som har tips på vad jag kan göra för att tjäna ihop lite pengar nu?
Senast ändrad 13 Sep 2015, 19:12 av time

Spana också in:


Nattiizzz:
Well, burkar får man liksom inte mer än max en femtiolapp för åt gången..
Nja, det beror på hur flitig du är. Jobbet kan nog kräva av dig att du vågar grisa ner dig, "dyka" i sopcontainrar etc. (använd skyddskläder givetvis) och då bör du kunna få en ganska fin summa dagligen. Kan ju ses som ganska pinsamt om ngn får syn på dig när du dyker bland soporna. Därför rekommenderar jag detta yrket på nattetid, dvs du är ute och samlar in burkar på natten, och pantar dem på kvällen i början på varje arbetspass börjar, strax innan affären stänger osv. 

Det finns s.k. guldgruvor att finna... Stora containrar etc på sopcentraler. Det kan komma att kräva lite småbrott som inbrott etc, men nöden har ingen lag.... lr? Nu har du iaf ett alternativ om alla andra drömmar skiter sig!!!

Lycka till! 

:))
P.S. 

Nu kanske en bör föregå med gott exempel istället.. 

MEN när jag var ung och dum...

Så stal jag pant från en fritidsanläggning med ett värde på 800kr vardera vid 3 tillfällen, därefter placerade de panten i ett förråd med hänglås.. 

Öh.. smyglånade en bultsax från polarens farsa.. bröt upp hänglåset och plockade all pant jag kunde få med mig, typ 4 sopsäckar och 5st drickabackar, (hade med mig en kundvagn från affären som jag placerade allt i)

det gav totalt 1300 kr. 

Därefter polisanmälde de händelsen så att min livsstil fick lite uppmärksamhet i den lokala tidningen heheh Rodnar 

Mja, de satte upp ett nytt hänglås på förrådet samt skrev lappar och satte upp runt gården: "du som har snott vår pant är polisanmäld, gården övervakas med larm och kameror" etc.

Detta var givetvis bara en skrämseltaktik från deras sida som inte alls stämde överens med verkligheten, övervakningen alltså. För vem fan köper övervakning för att övervaka sin pant med ett värde på 4 siffror.. Övervakningen kostar dem för fan mer än vad de förlorar när folk snor pant.. 

Iaf, jag var där någon månad senare igen och klippte hänglåset samt tog panten (värde på runt 1000kr)

Därefter investerade de i ett dyrare lås.. Antar att jag hade kunnat försökt mig på att picka det etc men kändes ovärt, samvetet sträckte sig inte så långt, låset var nog dyrare än panten menar jag.