Forumet - Spinkig

Spinkig

1675 1 11
jag är tretton år och då handlar det mycket om hur man ser ut osv. och en sak som sticker ut med mig är att jag är smal och mycket lång. Så att se en 1,70cm tjej o va så smal är tydligen "ovanligt" ..
Och jag föddas smal så detta är inget "val"som jag har gjort.detta har inte varit ett problem innan men det började när jag började på högstadiet. Jag har alltså blivit osäker med mig själv pågrund av min kropp, speciellt mina ben. Och nu är det sommar tider, då visar man sina ben nästan hela tiden. Och jag får panik över detta. För tänk så säger folk till mig och snackar om mig osv...
för de har det gjort. en av mina vänner har sagt bland annat "shhhiiit va du är spinking" och då håller folk med. Jag har fått fler sådana här kommentarer. Så min fråga är:
-hur ska jag förbättra min självkänsla


och sen gör det bara så ont för jag kan inte göra något åt det ihäller.. och jag får inget stöd av mina vänner om hur jag mår ihäller.

Spana också in:

Oftast när någon säger '' shit vad spinkig '' så säger dem det med en antydan av, nästan beundran? Det är så otroligt svårt att förklara.                                                                                         
Tycker inte du ska skämmas över att du är spinkig, se det på den ljusa sidan: du kan äta vad som helst utan att tänka på vikten. Jag tror det handlar om att lära sig att älska sig själv, vilket är en personlig resa som kan vara lång eller kort. Om du mår dåligt över din kropp tycker jag du ska prata med din mamma och/eller pappa, de älskar dig och har också en gång i tiden varit tonåringar. Det kan vara lite jobbigt/läskigt att väl prata om sånthär, men jag tror vuxna uppskattar att man vågar. Även fast att prata med någon kanske inte gör dig mindre spinkig så kan det göra otroligt mycket att bara få lätta på känslorna. 
Jag hade samma problem i din ålder, var otroligt smal och mådde otroligt dåligt över detta. Jag tror att det är många fler än du tror som faktiskt mår dåligt över att man är "för" smal och det absolut bästa är att prata med någon närstående eller bara någon som du litar på och känner förtroende för. För mig gick det över med tiden och jag är idag som 20-åring fortfarande väldigt smal men har lärt mig att se det som något positivt och mår bra med min kropp. Som sagt, prata med någon, det kommer förmodligen få dig att må bättre.
När de säger att du är spinkig kan du komma med " schiiiit vad mulliga ni är!" för det är exakt samma sak. Att kommentera någons vikt "negativt" är aldrig ok. Spelar ingen roll om hen är smal, fet eller har diverse ätstörningar.

Men komihåg att många som skulle säga "men gud vad spinkig hon är asså gud!" osv... är bara avundsjuka. Själv är jag väldigt avundsjuk på mänskor som föds smala då jag föddes ganska mullig med enorma lår jag har vela få bort sedan jag gick i 2:an....