Forumet - Svälja tabletter

Svälja tabletter

1779 0 28
HUr ska jag svälja tabletter?! Jag har legat inne på sjukhus nu och ska nu ta pencilllin i tablett form flera gånger om dagen. De ena som är i kapsel form ska jag ta en gång om  dagen och den andra tablett pencillinet ska jag ta tre gånger per dag. Kapsel tabletten är svår och ta för man bör svälja den hel men jag kan inte det. Det går inte att få ner den. Idag fick jag klippt upp den och hällt ut innehållet och spätt ut det med vatten men jag vet att inte det kommer funka resten utav dagarna. Den andra tablett formen smakar något som in i ... men den får jag i alla fall dela. Så den kan man ju typ krossa och blanda med sylt eller något att få i sig.

Spana också in:

Jag kan inte heller,  aldrig kunnat, omöjligt, min största fobi typ. Senast när jag hade en infektion käkade jag krossade tabletter med yoghurt i 2 veckor, fy fan vad äckligt det var, var ruskigt nära på att spy varje gång. :( Kommer kräva att bli inlagd för intravenös medicin nästa gång.

S3ON: Jag kan inte heller,  aldrig kunnat, omöjligt, min största fobi typ. Senast när jag hade en infektion käkade jag krossade tabletter med yoghurt i 2 veckor, fy fan vad äckligt det var, var ruskigt nära på att spy varje gång. :( Kommer kräva att bli inlagd för intravenös medicin nästa gång.
brukar tänka på dig ibland när jag stoppar i mig en omega3tablett av denna storlek hehp1160108.jpg
Eftersom jag ska få bort en infektion i kroppen måste jag få ner hela tabletterna så det går väl inte att dela på dom eller krossa dom och få ner det med någon annan smörja som typ sylt? Eller dela på dom då om det är kapslar och spä ut med vatten?? För det kanske är några mg man missar då och så kanske det inte hjälper mot infektionen??

CarolineG: Eftersom jag ska få bort en infektion i kroppen måste jag få ner hela tabletterna så det går väl inte att dela på dom eller krossa dom och få ner det med någon annan smörja som typ sylt? Eller dela på dom då om det är kapslar och spä ut med vatten?? För det kanske är några mg man missar då och så kanske det inte hjälper mot infektionen??
tror inte det är mycket substans som du går miste om, men man kan inte, och ska inte krossa eller dela alla tabletter. fråga dem på apoteket
Problemet är att man alltid får tipset att lägga tabletterna längst bak på tungan och svälja. Vilket ju är sjukt obehagligt och ger en kräkreflexer. Tror att det är det tipset som gjort att vissa får så svårt att svälja tabletter. Det man ska göra är att lägga tabletten längst fram på tungan och sen bara hälla i sig vatten och dricka som vanligt, och bara inte tänka på tabletten.