Forumet - Svensk kvinna föder barn i hemmet framför hela familjen..

Svensk kvinna föder barn i hemmet framför hela familjen..

1819 0 39
Är det bara jag, eller finner fler utav er det här lite underligt? Jag menar.. Jag förstår att det kan gå väldigt snabbt, och de här människorna kanske har en bra bit till närmaste förlossningsavdelning.. Nu har vi visserligen ingen direkt backstory att gå på, förutom bilderna och texterna innan själva videoklippet..

Alltså vill ej verka som dömande eller något, alla är givetvis fria att göra vad de vill, hur de vill etc så länge ingen ofrivillig tar skada av det.

Vad jag ej kan undgå att tänka är dock hur underligt jag upplever att upplägget är.. Jag menar, ej så underligt att föda hemma egentligen, och ej så underligt att filma heller kanske, trots att jag ej känner till någon som har gjort det.. Men att låta ungarna springa omkring i samma rum och hålla på.. 04:26 ser lite underligt ut ur min synpunkt.. Verkar som om det är den ena ungen som håller kameran där också.. 07:25, är ej den ena ungen lite väl nära där??? Pilla och stirra mamman i röven etc...

Alltså jag hoppas verkligen inte att ungarna var tvingade till att titta på.. Jag menar, kan de ej få traumatiska skador av det? Tänk om barnet hon födde hade kommit ut livlöst eller dylikt. Gråter

Sammanfattningsvis så kan jag ej undgå att tycka att det är underligt, hela grejen.. Men främst att de lägger upp klippet på youtube.

https://www.youtube.com/watch?v=N_UhtLTE6gQVad tycker ni? 

Spana också in:

Det har väl sin mysiga vänsterkollektivs charm och allt det där. Jag ser absolut inga problem med att barn får se en förlossning. Det skall dock tilläggas att detta är lite korkat också. Låt oss säga att något går snett, vem ska rädda barnet då? Lite väl mycket jobbigt hippie- tänk som kan leda till att hemska saker händer när man istället bara kan plita iväg till ett säkert och sterilt sjukhus. 
jag tycker att antalet nakna bilder på mamman och barnen, samt att mamman går runt naken i allmänhet är konstigt. sedan även att hon står upp när hon föder och att det inte tänker på möjliga komplikationer. det är mycket som inte känns så bra

det är ingen slump att spädbarnsdödligheten har gått ner drastiskt sedan man började föda på sjukhus med bra vård.
Spännande! Läskigt dock att navelsträngen satt konstigt först. Höll andan till bebisen började skrika!! 

Fint att de är så öppna och avslappnade kring det hela! Samt kul att de delar med sig av erfarenheten. 

Personligen skulle jag nog inte våga (om jag nu var gravid) ha en hemmafödsel. Skulle vara för orolig för att komplikationer som kräver sjukvård skulle uppstå.