Forumet - SVT Debatt-tråden!

SVT Debatt-tråden!

4622 0 22

Ok jag kan väl börja då. Tyckte det var asroligt när moderaten sa att "de som blir tagna av polisen slutar med cannabis" och alla i studion asgarvade. <3 

Tyckte det var mindre roligt när den andra moderaten sa till tiggaren att "varför söker du inte arbete?" som ett alternativ. MEN OM DET VAR ETT ALTERNATIV TROR DU INTE HON HADE GJROT DET DÅ ELLER??? PAPPSKALLE

Spana också in:

drogdebatten var idiotisk, va fan liksom. Tyckte det var tråkigt att det var så lite snack om drogen i sig också. 

sen angående tiggeri så var det la rätt bra grejer, och det är en väldigt svår fråga. Man sätter verklige medmänskligheten på prov som hon så fint sa. 


snor: Ok jag kan väl börja då. Tyckte det var asroligt när moderaten sa att "de som blir tagna av polisen slutar med cannabis" och alla i studion asgarvade. <3
Hon var helt blåst i huvudet. Och den där äckliga SD:aren om tiggarna, "de är vårt ansvar också och de har det hemskt men vi vill skicka tillbaka dem såklart".

Känner förövrigt att jag blivit en smula mer drogliberal efter debatten.

Zodd:
Hon var helt blåst i huvudet. Och den där äckliga SD:aren om tiggarna, "de är vårt ansvar också och de har det hemskt men vi vill skicka tillbaka dem såklart".

Känner att jag blivit en smula mer drogliberal efter debatten.
Ja, eller hur! Hon ville dessutom höja straffen för narkotikabrott. Det känns så jävla sorgligt att vi straffar människor för att de brukar en drog. De blir stigmatiserade och hamnar i ett utanförskap för resten av sitt jävla liv för att de eventuellt råkade bli tagna av polisen när de rökte cannabis på en fest. Och de har inte skadat någon. Inte ens sig själva. Blir så förbannat arg.
Dessutom om tiggarna så blir jag så jävla arg. Blev väldigt glad när hon den där Ann-Margarethe Livh (vänsterpartisten) sa att vi är med i EU och ansvarar för dem tillsammans. Vi kan inte bara skita i dem. Fan jag blir så arg på att folk saknar empati. Kvinnan sitter där i studion och berättar om att tiggeriet är hennes enda val för att hennes barn ens ska få en utbildning. Och så kan den där jävla moderatfittan (ursäkta språket, jag blir såhär när jag är passionerad) se henne i ögonen och ba "men varför jobbar du inte?". Åh blir så arg

Känner att det är bra att cannabisfrågan lyfts fram. Tycker att mannen som var mot cannabis mest var duktig på argumentera och debatta, sen det han sa var mest lame. Moderaten skrattades ut, vilket är rätt tycker jag för sitta och ljuga och propagera gammal skolpropaganda är riktigt trist att lyssna på. Kvinnan från Canalisörerna tycker jag var duktig, hon la fram cannabis som en medicin och att hon i dagsläget behöver vara kriminell för att få smärtlindring, samt att det togs uppatt varför ska man knapra piller när naturlig växt finns. Även att straffen är farligare än bruket. Är ju själv cannabisrökare, som avslappning, berusningsmedel, självmedicinering och att bli straffad för något så simpelt är bara negativt. Tycker dock att man borde diskutera mer hur man skulle kunna gå till väga vid en legalisering än att argumentera om det är farligare än alkohol med mera. Kvinnan från USA var bra på så sätt att hon liksom "varför göra en sån big deal av lite pot" men annars var hon ju inte speciellt påläst, tycker det är synd. Mannen som inte fick prata till punkt hade  nog kommit fram till bra saker om tiden funnits och han fått prata klart. 

Angående tiggeriena såg jag bara början och blev riktigt arg när frågan "varför skaffar du inte jobb?" kom, det är så ignorant och förolämpande.