Forumet - The Melbourne shuffle

The Melbourne shuffle

2393 0 26
Hej på er, jag hittade ingen tråd som riktar sig direkt till Melbourne shuffle här på forumet, utan enbart jämförelse trådar och inlägg i andra trådar om själva dansen, här kommer det stå en hel information om vad detta är för något, men sedan vill jag också att vi diskuterar dansen på en jämn nivå, idiotiska kommentarer har ingenting här att göra!

Melbourne shuffle, är en dans stil, denna upprättades i Melbourne, precis som man hör på namnet. Något som är unikt med dansen i fråga är att du kan blanda den med i princip vad som helst, några danser som är populära att blanda in i shuffle är Cwalk, Liquid, Breakdance, electro, jumpstyle mm. Det finns egentligen inga gränser utom din egen fantasi, det enda du i princip i bunden till för att kalla dansen för shuffle, är att du inkluderar steget som passande nog också heter shuffle, detta kallas dock även T-step.

Jag slår vad om att de flesta av er någon gång har sett dansen, men för säkerhets skull kommer jag att posta lite filmer längre ned i tråden, jag kommer även att inkludera någon som är gjord av mig, samt den svenska shuffling communityn. Något som kännetecknar dansen ganska stort är att det i regel är en Streetdans, oftast utförd av asiater i länder så som Australien eller malaysia, men tack vare youtube och diverse stora communityn har dansen upprättats i många fler länder, under det senaste året har det även växt i södra Sverige, det har dock inte nått hit riktigt (till Gävle) ännu.

Faktum är dock att dansen från början faktiskt inte är tänkt som en streetdans, utan den började dansas på klubbar i Australien redan under 80-talet, den kommersiella boomen skädde dock i samband med youtube år 2006, sedan dess har det procentuella antalet av de som dansar det ökat bland de som dansar street och minskat radikalt bland klubbdansare.

En förkortning som ofta förekommer inom shuffling är ordet TB - teenbe, detta uppstod i Australien bland de äldre shufflarna, för att utmärka den nya generationen dansare, som enbart dansade för uppmärksamhet, använde hjärnan och inte hjärtat för att utföra dansen.

Dansen utförs ofta till musik så som Hardstyle, hard trance, trance, psytrance, hardcore, electro, schranz, techno mm. Think outside the box.

Något som är väldigt viktigt i musiken är att det ska ha ett tydligt beat som du lätt kan följa under dansen, välj en låt som passar din egen takt, kom ihåg att du ska anpassa fotarbetet till dunket, senare kommer även armar och diverse kroppsrörelser innan, men tills dess får man nöja sig med fotarbetet, som nybörjare.

Det var väl allt jag hade att skriva för tillfället, här nedan kommer jag att posta lite länkar:

Shuffling.se's compilation:


http://www.shuffling.se/ - Sveriges största shufflingcommunity, detta bör inte räknas som marknadsföring då sidan faktiskt inriktar sig på att samla ihop alla som är intresserade av dansen.

Exempelfilm:
- Så kan Melbourne shuffle se ut.

Exempelfilm:
- Även denna skulle man kunna säga är värd att se vid intresse.

http://shuffling.se/forum/index.php?topic=32.0 - där kan du hitta en del guider på hur dansen utförs!

Jag hoppas det där duger för att sparka igång en vettig tråd[wink]!

Spana också in:

Trökigt, här kommer iaf en video från helgen!

<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/jPSHB3i-IC0&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/jPSHB3i-IC0&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>
Jag diggar melbourne shuffle! [y]
Det är sjukt underskattat om du frågar mig. Det är ju ashäftigt och det ser ut som att man glider på marken typ :P
Själv så försöker jag lära mig shuffla. Det är verkligen skitsvårt om man jämför med andra danser t. ex Jumpstyle, tecktonik eller hiphop. Men ju mer jag tränar desto bättre blir jag ^^


nice vid (ovan). Är du med i den?
CZeleaC:

Vad hände med ravekulturen egentligen?
Man blir så besviken...


Att låsa in sig på ett mönster har knappast något att göra med att man står fast vid något, att blanda dansen med andra danser fast men ändå håller centrum kring själva shufflingen, ja, jag ser inget fel i det.

När du ändå häll på kunde du väl tagit med att spins, RM, kicks mm. inte alls hör till shuffle eller kulturen, då detta är hämtat från andra danser likaså!
Smörgåsmannen:

Att låsa in sig på ett mönster har knappast något att göra med att man står fast vid något, att blanda dansen med andra danser fast men ändå håller centrum kring själva shufflingen, ja, jag ser inget fel i det.


Nej det är inget fel med det. Vad som dock är jävligt fel är förljande; jumpstyle, breakdance och dylikt nordicskit.
Skulle verkligen inte stämpla det som rave, mer som hör hemma på gothia och sådant skit.