Forumet - tips på hur en gör för att inte dö på första skol?

tips på hur en gör för att inte dö på första skol?

2467 0 19
Börjar första året på gymnasiet på tisdag och jag håller på att implodera inombords. Det är första gången jag byter skola och går med en annan klass efter 10 år i grundskolan. Det hjälper inte ångesten att jag har social fobi också.
Så jag undrar om ni har några tips för att minska ångesten ett snäpp, bc it feels like im dying. Tar redan antidepressiva som typ inte hjälper, men pls folk med eller utan ångest dela mer er av tips.
Hm, jag började i onsdags o gick med en tjej jag känner till gymnasiet men sen splittrades vi åt eftersom att vi inte hade valt samma program. Men jag o min lärare o grupp gick upp till vårt klassrum sen så ropa han upp allas namn oså. Det var ju lite konstigt att vara i samma grupp med människor jag aldrig träffat förut men man vänjer sig efter ett par dagar. Och för mig som inte kände någon i gruppen och som inte hade någon att va med var läskigt men sen kom lunchtid o då visste jag inte vart matsalen så jag stod som ett träd o väntade på att en vänlig själ skulle komma o hjälpa mig. AND GUESS WHAT?? En tjej kom fram o ba: ska jag visa vart matsalen ligger? Jag sa: ja tack. Sen så åt vi tillsammans och nu är jag med henne varje dag. 
TIPS: STÅ SOM ETT TRÄD O VÄNTA TILLS NÅGON KOMMER FRAM TILL DIG. Nej men var inte rädd, ifall du inte vet vart du ska ta vägen så kan du be en lärare om hjälp. 
Också i samma position, tänker dock positivt! Det ska bli skit roligt att träffa nya människor efter 10 år med samma jävla personer ( det var roligt ändå ). 

Du är inte ensam om att tänka såhär innan skolan börjar, första dagen kommer inte många säga något ( stelt säkert ) , dom är lika nervösa som dig :). Tänk bara att det är det första skolbytet för dom flesta med. Lycka till!

Spana också in:

kände som du när jag skulle börja gymnasiet och grät hela vägen till skolan första dagen. kom ihåg att det är ok att vara tillbakadragen och att gå undan om det blir för mycket. lärarna kommer att göra sitt bästa för att du och alla andra ska trivas och även om du kanske inte gör det direkt så har du massor av tid på dig att landa i det och att lära känna folk i din egen takt. ta en dag i taget!