Forumet - Tydligt nej till begränsad invandring i Schweiz

Tydligt nej till begränsad invandring i Schweiz

2821 0 24
Då det glatt skapas trådar om hur invandring begränsas här o var så är det dags att bryta den trenden, med lite upplysning om hur den inte gör det.

Jag har mer än en gång läst argumentet här på forumet som lyder "den ansvarslösa invandringen kommer bli våran undergång". Här har vi ännu ett land som inte är dumma nog att gå på detta:

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/tydligt-nej-till-begransad-invandring-i-schweiz_4151055.svd

Det var dessutom inget marginellt nej, utan ett väldigt tydligt sådant.

Detta trots att man i februari röstade ja till begränsad EU-invandring. Och trots att 25% av invånarna i Schweiz är invandrare.

Bör dock understryka att jag är osäker på siffran från 80 000 ner till 16 000 då jag på tv4-nyheterna igår hörde 60 000 ner till 16 000.

I vilket fall så är budskapet tydligt: Överlägset nej till att drastiskt minska invandringen i Schweiz.

Något jag tyckte var lite komiskt var att när jag skulle googla fram källor så fick jag massor av resultat från rasistiska sidor om hur bra Schweiz är, hur bra dom kan och så - gällande omröstningen i februari. Men ingenting från samma sidor angående gårdagens resultatMycket glad

Något sorgligt man kan läsa här dock: http://www.dn.se/nyheter/varlden/schweiz-rostar-nej-till-kraftigt-minskad-invandring/

Att upphäva resultatet av folkomröstningen? Är inte poängen med en demokrati att det är folket som bestämmer? Precis som folket fick bestämma om exempelvis trängselskatten i Göteborg... Rullar ögonen

Vad tror ni om detta? Kommer nu Schweiz att "gå under" på grund av en fortsatt "ansvarslös invandringspolitik"? Är någon förvånad över resultatet med tanke på resultatet från i februari? Vad tycks om att gå emot folkomröstningar? Att strunta i en sådan eller upphäva den?

Tar en källa till, mest för alla aftonbladet-älskareBlink
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19942991.ab

Hjärta

Spana också in:

Skillnaden mellan Schweiz invandring och Sveriges invandring är att invandringen till Schweiz består i första hand av välutbildade västerlänningar medan Sveriges består av asylinvandring av outbildade analfabeter från MENA. Den typen av invandrare är fortsatt ganska mycket persona non grata i Schweiz.

N3794N: Skillnaden mellan Schweiz invandring och Sveriges invandring är att invandringen till Schweiz består i första hand av välutbildade västerlänningar medan Sveriges består av asylinvandring av outbildade analfabeter från MENA. Den typen av invandrare är fortsatt ganska mycket persona non grata i Schweiz.
Har du någonsin något annat att komma med än ogrundade och dåligt eller inte det minsta genomtänkta uttalanden?


MarcusKing: Så du menar på fullt allvar att invandrare till Sverige får lyx och allting inte hamnar i ghetton?
Menar du på fullt allvar att det bara är invandrare som inte får lyx och hamnar i "ghetton"? Tror du att alla som är födda i Sverige är rika och lever i lyx? Eller ska du skylla på att det är invandrarnas fel att svenskfödda inte är rika och lever i lyx?


Hjärta
Jätteflopp av storchen åter igen. Måste vara väldigt jobbigt att gilla något det finns stenhårda belägg mot. 

Schweiz röstade emot detta förslaget ja, som tedde sig mycket extremt och kanske något omotiverat. Folk kännde av detta och röstade med vett och förstånd, nej till detta förslaget. 

Vad storchen och hans fränder kanske bör upplysas om är att den invandring de vill se till sverige är något de flesta schweizare fortsättningsvis skulle skratta åt och fråga om man var seriös. Det var nämligen inte någon asylimmigration eller "eu-migranter" som man lite finare kan kalla dem man röstade för att ta emot nej nej, utan den allt mer sällsynta typen kallad arbetskraftsinvandring av utbildade och kunniga människor som hade varit en tillgång för deras land, om de skulle få komma in eller inte.

Storchen bör även fortsättningsvis veta om att schweizare håller sig uppdaterade och betraktar frukten av invandring från tredje världen till sina omgivande länder och att inte är beredda på att åta sig det eländet än.

N3794N: "I somras röstade schweizarna i en annan folkomröstning för minskad asylinvandring. Då var stödet betydligt större fyra av fem schweizare röstade ja till hårdare asylregler."
Vad förvånad jag blir att du länkar till "friatider" - eller ok lite förvånad blev jag, förväntade mig en avpixlat-länk men jaja, same shit different name.

Saken är den att det är just detta som gör denna omröstning desto bättre - för det handlar inte bara i somras, även i februari röstade man för mindre invandringMycket glad

Men ja, när det väl kommer till kritan så har man väl inget emot den "ansvarslösa invandringen" som SDare så gärna kallar det i Sverige.
Weeaboo: Jätteflopp av storchen
Awww umad? Kul att se att ännu ett nederlag i en invandringsfråga, att ännu ett slag mot rasism sticker i ögonen på dig - trots att det inte ens berör SverigeTumme uppDu/ni kan ju alltid hoppas att du kan jubla sen om resultatet av folkomröstningen upphävsBlink


Mission accomplished typHjärta

Edit: Ok nu var inte resultatet av folkomröstningen lika intressant längre i förhållande till omröstningen i februari med tanke på att den omröstning om att minska fri rörlighet och införa strikt kvotering - där vann ja-sidan bara med 0,4 procents marginal... http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18326221.ab

Hjärta

Storchen84: Menar du på fullt allvar att det bara är invandrare som inte får lyx och hamnar i "ghetton"? Tror du att alla som är födda i Sverige är rika och lever i lyx? Eller ska du skylla på att det är invandrarnas fel att svenskfödda inte är rika och lever i lyx?
hen syftade nog på hur de hamnar i segregerade och ganska nedgångna miljonprogram

isola: hen syftade nog på hur de hamnar i segregerade och ganska nedgångna miljonprogram
Mjo, men just med hen vet man aldrig - har jag märkt... Och även om det var det hen menade så verkar hen inte ha en tanke på att det är "lyx" om man kommer från ett land där det råder krig, fattigdom, brist på rent vatten, brist på någonstans att bo, risk för att förföljas för tro och/eller läggning... etc. etc. etc.

Handlar liksom inte bara om "lyx", utan även om människors värde och rättigheter, något jag tror att många av oss som bott här hela eller större delen av livet ibland har lätt att ta för givet. 


Hjärta

Storchen84:
Mjo, men just med hen vet man aldrig - har jag märkt... Och även om det var det hen menade så verkar hen inte ha en tanke på att det är lyx om man kommer från ett land där det råder krig, fattigdom, brist på rent vatten, brist på någonstans att bo, risk för att förföljas för tro och/eller läggning... etc. etc. etc.

Handlar liksom inte bara om "lyx", utan även om människors värde och rättigheter, något jag tror att många av oss som bott här hela eller större delen av livet ibland har lätt att ta för givet. 


Hjärta
ja

Storchen84: Saken är den att det är just detta som gör denna omröstning desto bättre - för det handlar inte bara i somras, även i februari röstade man för mindre invandring

Detta handlade som sagt inte om asylinvandring. Vad är det som är så svårt att förstå med det? Det är skillnad på invandring och invandring. Inte ens SvP är emot den typen av invandring som man igår röstade om i Schweiz.