Forumet - "Ultimata" kroppslängden?

"Ultimata" kroppslängden?

6441 0 37

Spana också in:

tjejers längd bryr jag mig inte så mycket om, men eftersom jag är 175 cm så kan det ju vara trevligt att prata med någon som är någorlunda i samma längd (så man inte måste böja sig ner om man kanske vill berätta något utan att hela världen hör) :) har en kompis på 150 cm och det går ju, men som sagt hade det inte varit negativt om hon var något längre.

Killars längd bryr jag mig mer om, gillar långa killar och om jag skulle inte vilja vara tillsammans med en kortare kille, helst ska han vara runt 185 cm lång, gör inget om han är längre heller för den delen. :)

kort är bra. smidigt och charmigt + andra fysiska och psykiska egenskaper människor förknippar med den längden. långa personer förknippas med makt och fysisk styrka över andra, trots att det inte alls är sant. men som en direkt konsekvens av det tänket så tjänar långa personer mer pengar i överlag då de får höga positioner eftersom att det ses som mer maktfulla. nu menar jag främst kvinnor, då skillnaden är så tydlig.

det finns alltså både bra och dåliga saker med att inte helt tas på allvar. man blir omhändertagen mer som kort. 

jag skulle säga att rent psykologiskt är ett mellanting mellan jättelång och jättekort ultimat för att slippa bedömas av samhället men egentligen är alla längder lika bra. det är bara associationerna som är felaktiga.

längden har, i min mening, inte ens med det allmänna utseendet att göra, då alla har olika proportioner.


tevepro:
bolt är faktiskt längre än de flesta sprinters. Det handlar inte bara om längd utan mer muskelmassa. att man är lång är ingen garanti för att man har mer muskelmassa eller är snabbare. 
ja this. igen.
ett av de vanliga misstagen de flesta verkar göra är att tro att längd är synonymt med styrka. de som sysslar med exempelvis kickboxning kan berätta att det ofta är de korta som är bäst på sporten. längd har inte att göra med muskelmassa.
Jag är en tjej på 155 cm. personligen tycker jag att mina tjejkompisar ska vara max 165, annars blir det så himla fail när man står i en grupp, lixom.. tjej, tjej,tjej,tjej oj oj oj kort tjej!, tjej, tjej. fattar du? 

killar vill jag ska vara lite längre än mig, men absolut inte för mycket! vill lixom kunna nå upp till läpparna om vi ska kyssas. vill inte heller att han ska se ner på mig för mycket. kan ju göra ont i nacken/ryggen. nej men kanske 170.. vet att det är kort för en kille men ah, som sagt.. min åsikt!