Forumet - Vad är definitionen av blatte

Vad är definitionen av blatte

1606 0 9
Idag hör man folk kalla andra och sig själva blatte (inte negativt utan som ett ursprung). Har hört olika definitioner som att blatte är folk som är födda i länder eller att man är blatte om man bara har ett annat ursprung än svensk typ.
Så min fråga är: hur definierar ni och om ni håller med det ovan är öst asiater också blattar?

Spana också in:

Det är sådana där utlänningar som vi kallar för blattar, åtminstone dem som inte kan bete sig, andra lyckas bli svenska med hårt arbete men vår fina svenska stat utvisar flera hårt arbetande ''blattar'', fyfan.
Är i början lite ironisk sen övergår det i allvar som ni kanske märker.
Jag har lite svårt för att kalla folk för blatte, jag ser det mer som ett nedsättande ord och med tanke på ordets betydelse och vad dejtrejp säger så instämmer jag mer eller mindre.
Enl SLANGOPEDIA:

"Blattar" är utlänningar som vill leka gangster och tycker att det häftigaste man kan göra är att behandla människor illa, helt utan anledning. Svenska tjejer kallar dom gärna oprovocerat för "horor" och Svenska killar vill dom råna på deras mobil bara för att få känna sig överlägsna, inte för att dom behöver pengar.

Blattar söker bråk för att hävda sig, och du kan aldrig tala om för en blatte att han har gjort fel utan att han exploderar totalt och pratar om "din mammas fitta". Hos blatten finns det ingen självdistans.

Att vara en blatte handlar egentligen mer om beteende än vad det handlar om etnicitet. "Blatte" syftar på en människa som är antingen icke-Svensk eller icke-vit, och beter sig åt som en gangster-stereotyp. (Personen kan alltså vara Arab eller Afrikan, men även Bosnier eller Italienare.) Men det är fullt möjligt för vita Svenskar att vara blattar också, fast då kanske "wannabe-blatte" vore mer passande då det handlar om en Svensk som låtsas vara en invandrare som låtsas vara en "gangster nigga" från USA.

Ordet "blatte" har på senare år blivit synonymt med "invandrare", vilket är helt fel. "Invandrare" är en neutral term för att beskriva en människa som flyttat till ett annat land. "Blatte" är negativ slang för att beskriva en viss sorts gangster-macho-stereotyp. Det är absolut INTE samma sak, och orden är absolut INTE synonymer.

Blattar är anledningen till varför mycket rasism skapas, då upprepade möten med dessa enskilda individer väldigt lätt kan skapa hat och fördomar. Man kan tycka att detta må låta överdrivet, men man ska inte underskatta hur mycket skada blatten hinner åstadkomma på bara en vecka. Att kalla förbipasserande tjejer för "svennehoror" och att söka bråk är vardagsrutin för blatten. Blattar förstör för alla invandrare som beter sig åt som normala människor, och man ska aldrig blanda ihop ordet "invandrare" med "blatte".

- Blatte till kvinnlig främling: Eyy svennehora, sug min kuk, hur mycket kostar du?
- Kvinnlig främling: Du är en jävla idiot.
- Blatte: Din fucking rasist!


Mycket glad
Det enda korrekta svaret:
spearmint: Jag skulle säga att "Blatte" är ett ord för en negativt stereotypisk utländsk person 

titlover: Enl SLANGOPEDIA:
Kan säga att "slangopedia" har fel (och gissar att det fö. är likt Wikipedia på det sätt att vilken idiot som helst kan lägga till vad för skit som helst).

Som dom flesta vet är svenskar inte speciellt bra på att vara originella. "Blatte" kommer från att någon hört och/eller sett arga britter säga och/eller skriva något oftast grovt rasistiskt och avsluta med "you blatant foreigner" och har sedan "försvenskat" det. Osäker på när det började men tror runt tidigt 00-tal.

Därför är spearmint den enda som slagit huvudet på spiken. 


Hjärta