Forumet - Vad symboliserar te för dig?

Vad symboliserar te för dig?

5513 3 63

Jag har lagt märke till att jag fler än en gång här gissas vara en person som dricker te. Det gjorde mig nyfiken på fördomar/associationer om folk som dricker te. 

1) Vilken typ av person ger allmänt intryck av att dricka te? 

2) Vad är tedrickande för dig? 

Diskutera

Spana också in:

mynona: 1) Vilken typ av person ger allmänt intryck av att dricka te?
Kulturkoftor
Miljötalibaner/fjällrävendyrkare/köttdiskbarrikaderare"
Bokmalar
Studenter

Samtliga nämnda går att relatera till varandra. Tedrickare uppfyller med största sannolikhet minst två av ovanstående kriterier.


mynona: 2) Vad är tedrickande för dig?
Drack min första kopp te bryggt av en fetlagt engelsk kärring under utlandsresa. Sedan dess har jag inte velat bruka helvetesdrycken.

Skulle vilja ur andras ord säga att tedrickande oftast förknippas med britter, såklart. Om man skulle peka in tedrickandet på en speciell samhällstyp skulle det nog vara "hipsters". Ser framför mig en rödhårig tjej i tonåren med en vit skjorta som hon täckt med en grovstickad vinröd jumper kombinerat med ett par stora, svarta, markanta glasögon, som sitter med benen i skräddarställning i ett mörkt rum med en läxa i knät och en stor kopp te i ena handen.

Jag är en tedrickare, definitivt. Har aldrig tyckt om kaffe, möjligtvis de där varianterna med sjuttioelva procent mjölk i. Te är en stor favorit, speciellt på vintern. Både gott, smärtlindrande vid halsont (som jag dessutom har NU!!) och avkopplande. Och varmt! Faktiskt väldigt otroligt att en kopp med smaksatt, varmt vatten, gör så mycket. Haha!


mynona: 1) Vilken typ av person ger allmänt intryck av att dricka te?
Intelligent, kulturintresserad, bokälskande, lugn, sexuell, hälsomedveten, smal, konstnärlig.
I Kina: traditionsbejakande, vetgirig, könsstereotyp.
I UK: societetsdjur, strama, kyliga.

mynona: 2) Vad är tedrickande för dig?
Ett sätt att slappna av och må bra, både i ensamhet men helst med vän. Djupa samtal kan uppstå.

1) Vilken typ av person ger allmänt intryck av att dricka te?

- Flummiga vänstermänniskor, tanter som tror att alla sjukdomar kan botas genom meditation och destillerat vatten, britter, avslappnat folk.

2) Vad är tedrickande för dig?

Det känns som att medan kaffe är ett bränsle man sörplar i sig tolv koppar av under en kväll medan man röker cigaretter och  skriver på sin doktorsavhandling om "Det sovjetiska ordvitsandets uppgång och fall i relation till spannmålspriserna" så är té mer något man sitter och dricker i lugnan ro. Man sitter och läser Jane Austen med sin katt Mr Gilliam i knät och sörplar i sig Earl Grey å väntar på att midsomer murders skall börja på TV8.mynona: Jag har lagt märke till att jag fler än en gång här gissas vara en person som dricker te. Det gjorde mig nyfiken på fördomar/associationer om folk som dricker te. 

1) Vilken typ av person ger allmänt intryck av att dricka te? 

2) Vad är tedrickande för dig? 

Diskutera

1. en lugn person som skriver långa arbeten eller böcker. men egentligen alla. tänk på japanska skolflickor till exempel.

2. det är som en seans där man talar med sin närvaro.