Forumet - Vad tycker du är det vackraste som finns?

Vad tycker du är det vackraste som finns?

10435 0 94

Spana också in:

När jag är hos min farmor på landet i ingenstans och man är omgiven av bara skog och natur; det är jävligt vackert.

samt:


- Razorblade -: inre känsla av villkorslös kärlek, villkorslös vänlighet är den vackraste upplevelsen som finns. Den upplevelsen av total harmoni och sinnesro när man är i den sinnesstämningen. Hur man kommer dit är däremot väldigt individuellt.
Hur jag kommer dit? Min syster har en stor del i det hela.
passe aro : Hur jag kommer dit? Min syster har en stor del i det hela.
Jag har kämpat i ett antal år nu med att vara på den vägen och söka efter källan. Man kan träna det rent mekaniskt genom t ex meditation. Den mest hållbara lösningen är en ändrad inställning till livet, ens värderingar, de man bryr sig om o.s.v. Jag tror att man först måste vandra den s.k. "andliga" vägen där man söker djupet i sig själv. Vem är man? Vad vill man med livet? När man blir alltmer tillåtande mot sig själv, respekterar sig själv villkorslöst, älskar den där lilla grabben i sig villkorslöst då blir man också tryggare i sig själv och därefter kommer harmonin automatiskt. När man har en sådan inre ro känner man mycket mindre rädsla, och med mindre rädsla blir man mer sig själv vilket är en avslappnad villkorslöst vänlig varelse.

Lite sammanfattat är det så det funkar. Jag har läst en hel del om det och har i perioder lyckats nå den inre harmonin, men jag har ännu inte hittat ett bra sätt att behålla den. När man väl har sett det ljuset så bleknar allt annat i världen. Jag förstår varför människor i alla tider har kallat det för himmelriket, Gud, Nirvana, you name it. Det existerar, men inte på det sätt man traditionellt har trott.
- Razorblade -: Man kan träna det rent mekaniskt genom t ex meditation.
Ja helvete vad svårt det kan vara att meditera. Har läst en hel del böcker, lyssnat på vägledande ljudfiler, har försökt i flera år och det är först nu jag börjar fatta hur man ska göra. Mästarna säger att man helt enkelt ska sitta, vara uppmärksam men inte göra någonting aktivt än just att vara vaksam på allt som sker. Först nu inser jag vad de faktiskt menar. Man behöver vara observant men inte koncentrerad. Låter lite som en motsägelse, men det är inte det. Koncentration betyder att man riktar all uppmärksamhet på en enda punkt. Uppmärksamhet betyder att man observerar allt som sker inom och utanför en själv, villkorslöst utan medvetet tvång, utan att försöka tvinga fram en reaktion hos sig själv.