Forumet - Varför är ni så emot SD?

Varför är ni så emot SD?

4321 1 55

Spana också in:

Grunden tyder funnen vid slutet utav åttiotalet då partiet bildades. Flera medlemmar var tidigare förknippade med diverse småpartier som uppfattades otrevliga. Samt att ifrån skapelsen utav dess parti så har flera otrevliga personer varit anhängare just till SverigeDemokraterna. Detta har sedan dess präglats med en "osynlig" sköld utav otrevlig rasism förknippning.
  Det gör det heller inte mildare att SverigeDemokraternas parti erhåller en mycket olik plan för att använda sig utav pengar som dom själv ser är nyttigare på annan plats än att fixa bostad och taga hand om diverse personer som vill bo inuti landet ifrån' utanför Sveriges gränser.
  Då de anser att istället för att taga in lite personer in i landet (mestadels flyktingpersoner) eller sådana som haver det komplext i sitt föregående boningsområde, får hjälp där på plats vilket kan hjälpa flera för lika stor budget och nödvändigheter. Än om de nu skulle tagit och fixat med bostad, språkkurser, skolor... och andra diverse kostnader som vore onödiga att kunna om de hade hjälpt dem på plats istället.
  Då inget stort parti i Sverige tycker som dem i många olika politiska ("frågor" som det så lustigt kallas) samt att dessa ovanstående faktorer väger tillsammans en stor vikt, och då de flesta medborgare och personer uti Sverige tyckes att detta vore rasism så klassas dem som ett rasistparti i Sverige. De flesta vill inte rösta på ett rasistiskt parti... Heller vill då troligtvis inte så många ifrån Ungdomar.se göra det.

Bööööörg: För att deras agenda egentligen ser annorlunda ut än vad den gör nu, de har anpassat den för att vara mer pk och få fler röster. Och ja, pajaser till politiker och anhängare.
En till anledning till varför jag inte skulle rösta på dem. Hade SD blivit det ledande partiet så tror jag inte att de förblivit lika PK som nu. De verkar ha en dold agenda.

Creeping_Death: Varför är så många av er emot SD:s politik? Motivera erat svar ordentligt. Själv tycker jag att SD har en bra politik MEN (STORT men) riktiga jävla clowner till politiker. Så tycker jag. Bra politik men kassa politiker. Vad tycker ni om SD?
Hur kan man tycka att någon har bra politik och samtigit att politikerna är clowner? Vad man har för politiker säger väl ganska mycket om vad det är för sorts parti.
Ingen normalt intellektuell människa kan stödja Vänsterpartiet/Sverigedemokraterna med deras fantasipolitk.
jag tycker det är läskigt att det är så många av topparna i SD som kommer från nationalsocialistiska partier. följer man SD i historien ser man starka kopplingar emellan partiet och den ideologin.

sedan känns alla argument som SD:are använder så platta, tomma, bottenlösa och baserade på inkorrekt fakta. de häver ur sig siffror som folk köper med hull och hår, exempelvis antalet invandrare som kommer varje år till Sverige. (lite andel utomeuropeiska flyktingar, stor andel återkommande svenskar) 

ytterligare en sak är att enligt SD kan man ha ett svenskt medborgarskap men ändå inte räknas som svensk. 

Sheriffen:
Att vara svensk är främst kulturellt. En muslim som bott i Sverige i fem år (Vad som krävs för att få medborgarskap) och pratar dålig svenska kan väl inte räknas som svensk även fast han har medborgarskap?
varför inte? om hen nu känner sig svensk och kan visa upp svenskt medborgarskap, varför ska vi peka finger och säga "nääää, du, hörrududu, nää, appappapp"

btw så är väl inte islam en kultur utan snarare en religion? :)

sedan beror det så klart på hur en definierar Svensk. klart det är komplext eftersom det vi i folkmun kallar svensk kultur kommer i sin tur från flera olika kulturer och förändras ständigt.
det som ansågs vara svenskt på 1800 talet är inte riktigt vad som anses vara svenskt och normativt idag.

men vilka är vi att döma vad någon annan känner sig som/anser sig vara? vad vinner en på att berätta för andra vad dem är (exempelvis svensk)?

ha en trevlig kväll!

nolltre: varför inte? om hen nu känner sig svensk och kan visa upp svenskt medborgarskap, varför ska vi peka finger och säga "nääää, du, hörrududu, nää, appappapp"
Jag hade kunnat godta ett svenskt medborgarskap som rätt att kalla sig svensk men inte eftersom dom delas ut hejvilt hur som helst, det finns i princip inga krav för att få det.

nolltre: btw så är väl inte islam en kultur utan snarare en religion? :)
Det är lite religion, lite kultur och även en politisk ideologi.

nolltre: det som ansågs vara svenskt på 1800 talet är inte riktigt vad som anses vara svenskt och normativt idag.
Så är det, det kan möjligen förändras i framtiden. Men jag tror ingen svensk ser en muslim som går i burka som svensk bara för att hon har svenskt medborgarskap.