Forumet - Vem har autism här inne:)

Vem har autism här inne:)

1399 2 20
hej alla:) jag har själv autism och ser mycket i samhället som kan bli bättre:)
både vänskap till skola osv:)
Blev medlem här idag och tänkte om det skulle finnas fler som är ungefär som jag som har autism:)
Det finns många fördelar som nackdelar att ha autism som med allt annat:)
vilka är fördelar och nackdelar hos dig i med din autism isf:)
om ni vill skriva adhd eller annan så är det ändå okej:) det är ju ändå npf diagnoser:)

Spana också in:


Inte Jung: Är något nyfiken på varför personen(?) blev låst efter att ha skapat den här tråden 
Kneg:
Verkar skitskumt, kan någon moderator utveckla? Annars kan det hända att konspirationsteorier börjar dyka upp Rullar ögonen
Integritetspolicy för Ungdomar.se §2:

"För att skapa ett användarkonto hos oss måste du vara 13 år eller äldre. Du får dock inte vara äldre än 25 år."

profilen av hild1: "26 år"
Jag har en diagnos och fördelen är väl att man vill förstå andra människor och sådant och sedan beror det ju på vilken grad diagnosen är om hur social man är och vilka behov och förutsättningar man har. 
det tycker jag är en fördel att förstå att sådant spelar in också. På det sättet lär man sig mer om andra och sig själv. 

Nackdelar ser jag är att det finns okunskap kring ämnet eller bara rent sagt att vi som har diagnoser har ju svårigheter med tex sociala biten och därav tycker jag det blir konstigt om folk som inte har ASD menar att det är fel att göra saker som anses vara normalt allmänt. Alltså att de menar de är fel att lära känna nya personer och är väldigt tydliga med att säga det, men det brister för att dessa normala personer själva gör likadana fel och då är det helt okej. Då skulle de tex bli konstigt om jag som har en diagnos säger att de gör något fel också, just för att jag har svårigheter med det sociala. 

Detta är ju inte åsikter på detta sätt, det är mer elakt och det är det som jag tycker blir dubbelmoral. 

Min fråga är då, hur är då dessa rätta sätt som ni normala personer påstår att jag gör i mitt fall? Har ni bestämt att det är fel eller lika gärna hittat på olika fel eller hur är det fel att lära känna nya personer precis som många andra gör varje dag och dessutom så är det normalt i dagens samhälle... folk fikar eller träffas på olika sätt. Sedan är de ju skillnad om hur man gör det kanske men det är ju inte så att mitt sätt är fel. Att jag vill lära känna någon över en fika eller så, det är ju normalt och likaså som att dagens generation vet om vad call of duty är eller liknande jämförelser som man ska veta. 

Då känns det ju snarare som ni som är normala har fler diagnoser än både mig och de som har diagnoser. Till och med jag fattar ju om någon försöker lära känna mig. Det är ju inte så att jag är sämre eller något för att jag har svårigheter med något som andra har lättare med. Därför blir de konstigt tycker jag om normala personer påstår att något som är normalt rent allmänt och som många är medvetna om är rätt tycker att det rätta är fel...