Forumet - Vill börja med en ny sport

Vill börja med en ny sport

4200 0 9
Hej. Jag vill börja med en ny sport, för jag känner att min fritid är så sjukt tråkig just nu och jag vill ha något att göra. Jag gymmar lite och har gjort det i några veckor, och jag har tidigare spelat tennis.

Jag bor inte i någon jättestor stad, så det finns ju inte något stort utbud precis. Jag är lite intresserad av att börja med rugby eller handboll, i alla fall en lagsport.

Nu till problemet då. Jag fyller 17 i år, är inte det lite sent för att börja i en helt ny sport? Jag är dessutom tjej, vilket gör rugbyn till ett problem då det inte finns något rugbylag för tjejer där jag bor, bara ett för killar. Men en kille i min skola som spelar rugby har nämnt att det finns planer för deras klubb att skapa ett tjejlag (det kan dock ta hur lång tid som helst), så jag antar att det finns en liten chans. För sporten verkar sjukt kul, har även testat det en gång (dock inte riktig rugby, utan mattrugby) och jag är inte rädd för att bli skadad, så det är inga problem.

Sen handboll då. Det verkar också vara en riktigt kul sport, och det finns ett tjejlag i min ålder där jag bor, men jag har inte spelat sporten förut. Går det ens att börja i ett lag när dem andra troligtvis är riktigt bra?

Som sagt, rugby är ju det som jag allra helst vill börja med, men det finns ju inget tjejlag här tyvärr. Några idéer på hur jag ska göra? Eller är det någon som har något tips på nån annan rolig sport?

Spana också in:

Bajskorv:

Ridning är faktiskt riktigt underbart! Dans kanske, eller om du inte hittar något så spring om kring i stan och hoppa över staket. Då kan man säga att du sysslar med parkjour.


Thunderstruck:

Riding är jätte bra både som träning och sysselsättning. Sen så är ju basket alltid bra


Ridning har jag faktiskt sysslat med i ungefär sex år, tävlade också innan jag slutade med det för något år sedan [smile] Dans skulle ju också vara kul, om det inte vore för att jag totalt saknar taktkänsla, haha [cute] och basket... tycker inte det verkar vara nån kul sport, och trots att jag kan sikta hyfsat bra så kan jag inte träffa basketkorgen för fem öre... [crazy]