Forumet - vill dö

vill dö

326 0 8

Spana också in:

Under svåra och jobbiga perioder i livet är det inte ovanligt att få tankar på självmord. Man orkar inte leva och ser ingen lösning på sina problem. Det är ett tecken på att man behöver hjälp.

Ett första steg kan vara att du kontaktar Mind.se Självmordsupplysningen, antingen via chatt (vardagar kl 19-22) eller mail. Du kan också ringa Nationella Hjälplinjen på nummer 1144 (alla dagar kl 13-22) – de erbjuder ett samtalsstöd och de som svarar är socionomer, psykologer och psykiatrisjuksköterskor med erfarenhet av att ge stöd.

Du kan även skicka in en fråga till vår Stöd & Svar-panel, men då tar det lite längre tid att få svar, eller höra av dig till din lokala ungdomsmottagning (umo.se) där du kan få komma i kontakt med en kurator. Behöver du akut hjälp, kontakta närmaste psykiatriska akutmottagning eller ring 112!

Vi låser tråden då vi inte har möjlighet att hålla koll på den just nu och inte vill riskera ogenomtänkta och provocerande inlägg från andra medlemmar.

Det finns hjälp att få, depression går att behandla och tankar på självmord förändrar sig över tid. Livet kan bli bättre!


Det kan vara svårt. Livet är är inte är inte det allra gladaste, roligaste stället. Även om du inte har några vänner och är utstött så finns det ALLTID någon som älskar dig och har dig djupt inne i hjärtat. Personen kanske inte alltid finns bredvid dig men kommer alltid finnas vid din sida och stötta dig även fast du inte ser eller hör personen. Tänk inte på att du vill dö, tänk på att du har chansen att leva att du har ett liv. Tänk på hur många saker du vill göra.