Forumet - "Visste du att..."-tråd!

"Visste du att..."-tråd!

5891 2 26
Hej alla användare här på Ungdomar.se!


Jag satt och funderade för en stund sen vad jag tänkte skapa för tråd, (eftersom jag aldrig har gjort det) så "ploppade" den här idén fram i mitt huvud:


Jag ÄLSKAR att lära mig nya saker och det är så fantastiskt kul att lära sig nya saker! 
Det gör de flesta människor, och jag är en av de.

Om man slår ihop allas hjärnor och samlar fascinerande fakta och ting om vadsomhelst skulle vi kunna bilda en stor tråd, en riktigt stor tråd!


Det låter väl roligt, va?Så jag ber er att skriva så många konstiga fakta ni kommer på, så kanske det blir en rolig kväll i alla fall!


Tack & hej!
  • Vi använder inte bara en liten del av hjärnan vi använde hela vårn hjärna

  • Du kan simma efter att du ätit nemas problemas

  • trollsländor lever mycket längre än 1 dag

  • ankors kvackande ekar

  • banan är en frukt (väldigt lång förklaring men det är sant, det kan också klassas som ett bär i vissa sammanhang, googla helt enkelt)

  • fladdermus kan se
Ett ljusår = så långt ljuset färdas på 1 år
Våran galax är 200 000 ljusår i diameter, det finns galaxer som är miljarder gånger större än våran. Det finns flera miljarder olika galaxer i vårat universum. En teori är även att det finns flera universum, så kallade multiverses

Spana också in:

Det blåbär som växer i Sverige heter på engelska inte blueberry utan bilberry (har flera namn; whortleberry, whinberry, winberry, windberry, wimberry, myrtle blueberry och fraughan). Blueberry är en annan art inom släktet och smakar, som ni kanske vet, inte alls blåbär utan mer typ.. vindruva? Alltså sånna där stora blåbär, "Amerikanska blåbär".