Forumet - ZOMBIES KOMMER - vad gör du?

ZOMBIES KOMMER - vad gör du?

1203 0 113
du får veta från en mycket säker källa att zombieinvasionen börjar om 24 timmar. vad du än gör så kommer du inte kunna övertyga alla om att de är på väg. du kommer inte kunna förhindra det hela. du kan göra vad du vill, även bryta mot lagen, men fram tills utbrottet så kommer dina handlingar bemötas precis som vanligt.

det är inga night of the living dead-zombies vi pratar om, utan snarare dawn of the dead-remaken. de är snabba. de kan inte öppna dörrar (däremot slå sönder dessa, om dörren i fråga är klen), de kan inte klättra, de kan inte simma. kort sagt så kan de inte göra mycket mer än springa fram och tillbaks och äta allt levande, men det är de å andra sidan experter på. de är inte särskilt många till en början, men de blir snabbt fler. de förökar sig genom betten, varje biten person smittas, dör och blir en ny zombie. sen upprepas processen, om och om igen. således måste du skynda dig, vad du än gör. du har inte mycket tid på dig.

vad gör du?

Image

Spana också in:

mörknäs:

hur tänker du nu?


Det låg uppe en länk här på UM för ett tag sen som tog olika zombieapocalyps-scenarier som ändå var någorlunda vetenskapligt hyfsade. En av de mest underbyggda scenariorna var att en stor sjukdomsepidemi som fick människor att sluta producera serotonin (eller minska produktionen kraftigt), som är en transmittorsubstans i hjärnan som tillåter de högre områdena att styra över de lägre. Förenklat då. Utan serotonin tar de basala funktionerna i hjärnan över, och man blir fett aggressiv, mentalt halvdöd och... typ djurisk. Vid depression har man också minskad serotoninproduktion, men inte alls lika mycket, så jag tänkte att man kanske kunde bota zombieism med jättemycket antidepp. [rolleyes]

Ni kan alla tacka mig för tipset när katastrofen kommer. [cool]
Papper:

Skulle önska att jag befann mig i Amerika så kan man bara råna en vapenbutik :/


vapenlagarna i sverige är inte så hemska för ändamålet ändå. alla har sett på varenda zombiefilm som någonsin gjorts att hagelbössan är det främsta vapnet när man slåss mot de odöda. jakt är väldigt vanligt i sverige, så ammunition blir inte svårt att få tag på, själva vapnet blir inte så krångligt det heller. det man ska satsa på är nog fasta försvarsverk, dock, då behöver man inte slösa så mycket på ammunition. om man väljer att belägra sig på ett bra ställe så kommer man väldigt långt med fällor och närstridsvapen/primitiva avståndsvapen.