Forumet - recept

recept

757 0 4

Spana också in:

Ingredienser
  • 1 kg musslor
  • 200 g räkor med skal
  • 200 g laxfilé
  • 200 g torskfiléer
  • 2 st schalottenlökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 dl vitt vin
  • 2 st dillstjälkar
  • 2 st persiljetstjälkar
  • 1 st fänkål, ca 350 g
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 pkt saffran, 0,5 g
  • 2 1⁄2 dl Arla Köket® vispgrädde
  • 30 g Arla® Svenskt Smör
  • rivet skal och saft av 1⁄2 st citroner
  • 1 tsk salt

Gör så här:Tvätta och borsta musslorna noga. Släng de som är trasiga och de som inte stänger sig när du knackar på dem. Skala räkorna och spara skalen. Skär fisken i bitar. Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Skär fänkålen i bitar. Koka upp vinet tillsammans med löken och stjälkarna från dill och persilja i en stor kastrull. Lägg i musslorna och koka under lock ca 3 min. Sila av och spara spadet. Släng de musslor som inte har öppnat sig. Koka räkskalen i musselspadet 5 min. Sila av räkskalen, spara spadet och blanda det med 2 dl vatten, tomatpuré, saffran, grädde och fänkål i grytan. Låt koka 2 min. Tillsätt smör, citron och fisk och låt sjuda på svag värme 2-3 min. Smaka av med salt. Lägg ner räkor och hackad dill och persilja strax innan servering. Fördela musslorna i 4 tallrikar. Häll på soppan och servera med surdegsbröd.