Forumet - stark cider

stark cider

1819 0 65

Spana också in:


IIGonnaKillYou99: om man inte gillar öl så kan man ju dricka stark cider har sett att det finns 7,5% cider hur många sånna behöver man dricka för att bli full? räknas de som stark öl i öl form?
Det är alkoholhalten  multiplicerat med mängden som bestämmer hur mycket alkohol du får i blodet. Inte om det är öl, cider, vin eller starksprit.
Sedan går det förvisso rykten om att man blir nabbare berusad av cider eftersom den är sötare dvs den innehåller mer socker och sockret gör att alkoholen går snabbare i blodet. Men det är jag mycket tveksam till eftersom kroppen samtigt måste lägga mer energi på att förbränna allt socker.
Då kan man ju földakligtvis ställa frågan... blir en styrkelyftare mer berusad om han dricker samma mängd och lyfter skrot jämfört med om han skulle sitta och slappa i soffan?

stoner:
Det är alkoholhalten  multiplicerat med mängden som bestämmer hur mycket alkohol du får i blodet. Inte om det är öl, cider, vin eller starksprit.
Sedan går det förvisso rykten om att man blir nabbare berusad av cider eftersom den är sötare dvs den innehåller mer socker och sockret gör att alkoholen går snabbare i blodet. Men det är jag mycket tveksam till eftersom kroppen samtigt måste lägga mer energi på att förbränna allt socker.
Då kan man ju földakligtvis ställa frågan... blir en styrkelyftare mer berusad om han dricker samma mängd och lyfter skrot jämfört med om han skulle sitta och slappa i soffan?
är de båda socker och alcohol i cider?

IIGonnaKillYou99: är de båda socker och alcohol i cider?

IIGonnaKillYou99: men om de är 7,5% alcohol hur mycket är de socker då? asså jag vill vara säker att jag bli full på stark cider med alcohol
Blanda inte ihop alkoholhalten med sockerhalten. Visst, cider kan uppfattas som både söt och sliskig, I synnerhet om den inte är kylskåpskall. Rumsvarm cider är väl inte direkt någon höjdare.

Man kan jämföra med vin och i synnerhet starkvin. Starkvin innehåller från början mycket mycket mer socker än vad starkcider gör men starkvinet är betydligt mer utjäst och iom att alkoholhalten stiger omvanlas sockret till alkohol. Så sockret har egentligen inget med alkholhalten att göra eftersom bryggeriet har stoppat jäsningen vid en viss alkoholhalt och då blir det också ett restvärde av socker kvar i drycken.

Enkelt förklarat äter jästsvamparna socker, producerar alkohol och skiter ut kolsyra. Mycket glad

My dreams are her: Köper man en fransk cider där de har ett striktare regelverk där det t.ex. inte får ha i tillsatt socker blir inte cidern inte lika sötsliskig som svensk.
Beror väldigt mycket på om cidern är gjord på halvsöta äpplen, söta äpplen eller supersöta äpplen och hur mycket alkohol som de låter cidern bli. Men rent allmänt är naturligtvis en cider UTAN tillsatt socker godare än en som de tillsatt socker till godare.

stoner:

Blanda inte ihop alkoholhalten med sockerhalten. Visst, cider kan uppfattas som både söt och sliskig, I synnerhet om den inte är kylskåpskall. Rumsvarm cider är väl inte direkt någon höjdare.

Man kan jämföra med vin och i synnerhet starkvin. Starkvin innehåller från början mycket mycket mer socker än vad starkcider gör men starkvinet är betydligt mer utjäst och iom att alkoholhalten stiger omvanlas sockret till alkohol. Så sockret har egentligen inget med alkholhalten att göra eftersom bryggeriet har stoppat jäsningen vid en viss alkoholhalt och då blir det också ett restvärde av socker kvar i drycken.

Enkelt förklarat äter jästsvamparna socker, producerar alkohol och skiter ut kolsyra. Mycket glad
så detta betyder att de är mer alcohol halt än socker i cider med 7,5% eller?

stoner: Beror väldigt mycket på om cidern är gjord på halvsöta äpplen, söta äpplen eller supersöta äpplen och hur mycket alkohol som de låter cidern bli. Men rent allmänt är naturligtvis en cider UTAN tillsatt socker godare än en som de tillsatt socker till godare.
Oavsett den vanliga svenska cider t.ex. rekorderlig och Kopparberg är väldigt sötsliskig jämfört med all utländsk cider jag smakat.