10 vägar till en förpestad vardag

Sedan finns det ju de där inte fullt så underbara mornarna också. Alla har vi dem, du vet, de där gångerna då man önskar att Gud kunde göra en den lilla tjänsten att ta fram sin tjusiga fjärrkontroll och spola fram till nästa dag. Eftersom jag är jordens mest bakslagsfyllda människa har jag lärt mig att han är obotligt förtjust i knappen ultrarapid. Dock finns det en sak jag lärt mig genom att genomlida dessa mornar – det kommer alltid att bli en sämre dag. Den hemska mor...

Sedan finns det ju de där inte fullt så underbara mornarna också. Alla har vi dem, du vet, de där gångerna då man önskar att Gud kunde göra en den lilla tjänsten att ta fram sin tjusiga fjärrkontroll och spola fram till nästa dag. Eftersom jag är jordens mest bakslagsfyllda människa har jag lärt mig att han är obotligt förtjust i knappen ultrarapid.

Dock finns det en sak jag lärt mig genom att genomlida dessa mornar - det kommer alltid att bli en sämre dag. Den hemska morgonen kommer att förträngas med än värre händelser hopsamlade under dagens lopp och helt plötsligt hamnar du hemma i tevesoffan med en stor kopp choklad och ett par bullar (givetvis är teveprogrammet tråkigt, batterierna i fjärrkontrollen är slut och bullarna torra).

Därför ger jag er denna lista:

10 saker jävliga nog för att du ska kunna förtränga din förpestade morgon!

10. Hål i favoritstrumporna
Finns det något så tråkigt som när man en morgon ska dra på sig sina favoritstrumpor och en tå fortsätter ut i det fria igen? När man upptäcker att det också är ett hål på hälen av Indiska Oceanen-size och resåren vid ankeln sakta men säkert har blivit mjuk och skrynklig som morfars kinder är misären total.

9. Avslagen Cola
Ett misstag som skedde mig ganska ofta tidigare (innan min tandläkare hotat mig till ett sundare leverne) var bortglömda drickaglas. Man kunde sitta framför datorn med ett glas Cola (förlåt mamma om du läser detta, jag vet att det är förbjudet…), springa iväg en stund och göra något annat, komma tillbaka och se det stora glaset med Cola som står upphällt. Man för sakta glaset mot läpparna, förväntningarna är höga, munnen fylls OCH… F*n! F*n! Ingen kolsyra! Spotta ut är omöjligt då närmaste handfat ligger säkert flera meter bort, och svälja, alternativet som tills slut blir lösningen, hårresande vedervärdigt.

8. Dålig andedräkt
Hela tiden den där stanken. Var kommer den från? Förföljer någon mig? Varför backar folk när de talar med mig…?

7. Falukorv till middag
Ingenting kan döda aptiten som lukten av falukorv. På bussen hem från skolan eller jobbet - tankarna irrar omkring mellan godbitar som köttbullar, pizza och pannkakor. Stegen hem blir långa och tidsvinnande. Man klampar upp på verandan, trycker ner handtaget och som från ingenstans - den olustiga lukten av falukorv. Stark. Hemskt. Bedrövande.

6. Egocentriska familjemedlemmar
Visst, alla behöver vi beklaga oss. Och vem är inte mer passande än vår kära familj att göra det för. Försvarslösa människor som inte kan fly. Som inte får hata en. Inte får tröttna. Det tråkiga är att jag är en familjemedlem. Jag måste lyssna. Jag får inte fly.

5. Avliden mobiltelefon
På grund av vad som helst står du helt plötsligt en dag mitt ute i skogen. Det är inte frivilligt och knappast något du kan göra något åt. Det bara är så. Någon har bestämt det, och du fullföljer. Klockan tickar och det börjar bli dags att få gå hem. Du plockar upp mobilen ur jackfickan, ska just sätta dit tummen för att trycka in pappas nummer så han kan komma med bilen och köra hem dig. Dött batteri. Den långa vandringen hem har startat.

4. Sviktande minne
Hela veckan har varit otroligt lugn. Inte ett prov, ingen deadline att kämpa mot – förän kvällen innan då du hittar minneslappen du skrev i början av veckan bakom en hög med cd-skivor, tomma PET-flaskor och godispapper. Denna lilla upptäckt kommer att förstöra det hela. Hur? Jo, nu är nämligen chansen att se totalt förvånad ut när du får frågan om du är klar/förberedd helt bortblåst.

3. Tandkräm på tröjan
Som vanligt är du den enda som är helt ovetande om att dagen till ära kommer en fotograf och ska ta klassens skolfoto. Inga problem tänker du, tar fram kammen som ligger gömd i skåpet, smyger in på toaletten, och ser den gigantiska tandkrämsfläcken som satt sig mitt på bröstet.

2. Jehovas vittnen
Vad du än gör så ser dem dig. De hör dig. Och självklart tajmar de in sina besök precis när dina föräldrar åkt för att handla. Du är för god för att be dem dra dit pepparn växer. Det är bara att stå och lyssna medan tanten i den fula kappan med alldeles för mycket parfym maler på om hur moderna och bra dem är. Vilka talar jag om? Jehovas vittnen förstås.

1. Vardagliga helgdagar
Detta är säkert ett begrepp du aldrig hört talas om. Känn dig lugn, jag kom just på det. Ändå är det vanligare än du tror. Detta faktum innebär att morgonen är helt okej, frukosten smakar bra, kläderna sitter snyggt, morgonfrisyren är lagom lättämjd, du behöver inte springa till bussen, ingen trängsel, skolgården är ovanligt tyst och lugn och ... låst. Efter en snabb titt på mobilen faller pusselbitarna på plats. Fredagen har muterats till lördag. Vardagen har muterats till helgdag.