15 saker varje 15-åring borde få höra

Gå med i Stockholm stads bostadskö. Oavsett om du bor i Kristianstad eller Umeå just nu vet du aldrig var du vill hamna om fem år. Vad du däremot vet om fem år i fall du inte gått med i Stockholms bostadskö som ung, är att huvudstaden är en plats du kan glömma. Skrapa inte bort möglet från mat. Det kan se litet och harmlöst ut när det växer något pyttigt grönt på ena sidan av limpan eller osten. Det är inte pyttigt för det. Möglet har sina sporer inlindade i hela klumpen. S...

Gå med i Stockholm stads bostadskö. Oavsett om du bor i Kristianstad eller Umeå just nu vet du aldrig var du vill hamna om fem år. Vad du däremot vet om fem år i fall du inte gått med i Stockholms bostadskö som ung, är att huvudstaden är en plats du kan glömma.

Skrapa inte bort möglet från mat. Det kan se litet och harmlöst ut när det växer något pyttigt grönt på ena sidan av limpan eller osten. Det är inte pyttigt för det. Möglet har sina sporer inlindade i hela klumpen. Släng, släng, släng.

Köp vettiga skor. Kan du inte gå i skorna? Köp ett annat par. Tänk för fan! Vad ska du ha dem till egentligen?

Fascinationen för navelpiercingar är bara en fas. En spräckt buk med fula ärr är förevigt.

Det är fortfarande INTE coolt att röka. Och det kommer inte att bli heller. Tål att upprepas!Grundskolebetygen spelar ingen roll. Lär dig istället och lägg krutet på grundämnena. Det är på gymnasiet saker och ting faktiskt börjar spela roll.

Behåll endast de vänner du gillar. Du kommer möta massor av nya människor senare i livet som du passar tusen gånger bättre med än till exempel den där skitstöveln som du bott granne med och tvingats leka med sedan barnsben.

Lär dig gilla sill. Punkt.Geografikunnande tar bort många pinsamheter. Lär dig de större svenska orterna, världens länder med dess huvudstäder samt ett och annat berg. Det kan kännas onödigt, men dagen du skaffar dig körkort eller tågluffar genom världen kommer dessa ord klarna.

En tidig alkoholdebut är bara pinsamt senare. Försök rikta in dig på detta: Dagen du vet vad deklarera och boränta betyder, då är du redo för din första sup.

Gymnasievalet är inte hela livet. Det är ALDRIG för sent att ångra sig. Att man som femtonåring ska ha hunnit fundera ut sin framtid är å andra sidan på tok för tidigt. Du kan bli vad du vill, när du vill.

Regnkläder är coolt. Det är skittufft att inte vara blöt, frysa eller få flunsan. Det är sant.Första gången kommer inte vara glamouröst. Tråkigt men säkert är orden, precis som sexet ...

Alla sår läker med tiden. Ja. Faktiskt. Man kommer över mobbing, gamla pojk- och flickvänner och svek. Allt man måste förstå är att vi alla bara är människor som vill bli älskade.

Slutligen kommer mitt kanske allra viktigaste tips. VAR femton. Gör alla fel. Se ut som en ovårdad flugsnäppare. Bete dig som en ovårdad flugsnäppare! Det är så det ska vara att vara femton.