Apple har presenterat sin läsplatta – iPad

Som alltid när Apples designers varit i farten är det en galet snygg produkt de tagit fram. Men vad är egentligen iPaden förutom ett sexigt yttre? Enligt Apple rör det sig om en ”magisk” och ”revolutionär” bärbar dator. Det absolut bästa sättet att uppleva webben, email, foton och video. iPad kommer med programmen Safari, Mail, Calendar, Contacts, Notes, Maps, Photos, Videos, Youtube (i HD), iPod och iTunes och dessutom går det via App Store att ladda ner över 140 000 tredjepa...Som alltid när Apples designers varit i farten är det en galet snygg produkt de tagit fram. Men vad är egentligen iPaden förutom ett sexigt yttre?

Enligt Apple rör det sig om en ”magisk” och ”revolutionär” bärbar dator. Det absolut bästa sättet att uppleva webben, email, foton och video.

iPad kommer med programmen Safari, Mail, Calendar, Contacts, Notes, Maps, Photos, Videos, Youtube (i HD), iPod och iTunes och dessutom går det via App Store att ladda ner över 140 000 tredjepartsprogram.Det har varit mycket snack om att e-boksläsandet ska ta fart på riktigt först när Apples läsplatta lanseras. I ipad finns e-bokläsaren iBooks i vilken det går att köpa allt från klassiker till bestsellers och enligt Apple ska den högupplösta LED-upplysta skärmen visa allting i skarpa, rika färger så att det är lätt att läsa, även i svagt ljus.Priset för att glida omkring och glänsa med en iPad i handen blir 499 dollar för den billigaste modellen.

Apple har som vanligt slängt ihop en klinisk och pedagogisk introduktionsvideo:
iPad - tekniska specifikationer:
Höjd: 242.8 mm
Bredd: 189.7 mm
Djup: 13.4 mm
Vikt 0.68 kg
Skärmstorlek: 9.7”
Hårddisk: 16GB, 32GB, eller 64GB
Processor: 1GHz Apple A4
Batteritid: Upp till 10 timmar

Får iPad dig att dregla av förtjusning? Eller är det bara en grymt onödig produkt?