Bara bröst?

Det finns givetvis inget argument rent biologiskt som skulle hindra kvinnor från att bada topless. Att bada näck däremot innebär ju en hygienisk katastrof. Argumenten att barn skulle ta skada av det är befängt: vet människor inte hur man matar små barn? För lite äldre barn är det ju en kroppsdel som vilken annan. Att detta skulle vara en prioriterad jämställdhetsfråga är bara fånigt; har feministerna inte bättre saker för sig, som att kämpa för lika lön för lika arbete? Und...

Det finns givetvis inget argument rent biologiskt som skulle hindra kvinnor från att bada topless. Att bada näck däremot innebär ju en hygienisk katastrof. Argumenten att barn skulle ta skada av det är befängt: vet människor inte hur man matar små barn? För lite äldre barn är det ju en kroppsdel som vilken annan.

Att detta skulle vara en prioriterad jämställdhetsfråga är bara fånigt; har feministerna inte bättre saker för sig, som att kämpa för lika lön för lika arbete?Undersökningen visar att det är flest kvinnor som är emot beslutet. Vissa argument säger att man får dåligt självförtroende av att se andras välskapta bröst. Jag undrar hur dessa kvinnor gör när de duschar innan, för det gör man väl? Dessutom så är man väl i vattnet hela tiden, så om man nu känner sig mindre lyckligt lottad, så kan man väl undvika att snorkla runt i bassängen, eller starta ett badhus för fula utseendehandikappade.

Nu låter det som om jag är för detta, men jag har även som matematiker och konsekvenspedant argument emot. Badhuset är en del av det publika rummet, så om bara bröst är tillåtna där, så bör det då rent konsekvent gå alldeles utmärkt att ta en joggingrunda som tjej helt topless (huruvida detta är bekvänt låter jag läsaren avgöra), eftersom det inte är några problem för oss män att göra så. En konsekvens av detta är att man i badekiperingsreklam kan visa kvinnor topless, då detta nu är ett naturligt sätt att bada på.

Det vore ju väldigt onaturligt om det blev så att 90% av kvinnorna väljer bort överdelen på badhusen, men att man i reklamen inte kan återspegla denna företeelse. Detta beslut inbjuder då helt konsekvent till barbystade modeller i reklamsammanhang.

Som feminist kan man ju tycka att detta är ett steg i rätt riktning mot ett könsneutralt samhälle, men min personliga åsikt är att det i praktiken innebär mer pengar hos plastikkirurger och fler unga kvinnor med sämre självförtroende. För hur mycket man än predikar ut feministiska ideal, så kommer den genomsnittlige tonårstjejen att genomgå en fas där man skiter fullständigt i Schyman och värderar sig själv helt efter hur man tror att andra värderar en.

Källa: http://www.aftonbladet.se/wendela/article5425796.ab