Blomstertid i USA

En av förra årets absolut bästa svenska tv-serier var den mockumentära dramaserien Blomstertid, som visades på TV4 under sommaren. Serien kretsade kring de tre herrarna Kenneth, Steven och Anders som gick i samma gymnasieklass i Bromma 1994. Inför studenten följdes de av en dokumentärfilmare och nu, 14 år senare, återbesöker han dem för att se hur deras liv artat sig. Manus och regi stod Martin Persson för och samtliga tre huvudkaraktärer spelades av Hey Baberiba-medlemmen Peter Ma...

En av förra årets absolut bästa svenska tv-serier var den mockumentära dramaserien Blomstertid, som visades på TV4 under sommaren. Serien kretsade kring de tre herrarna Kenneth, Steven och Anders som gick i samma gymnasieklass i Bromma 1994. Inför studenten följdes de av en dokumentärfilmare och nu, 14 år senare, återbesöker han dem för att se hur deras liv artat sig.

Manus och regi stod Martin Persson för och samtliga tre huvudkaraktärer spelades av Hey Baberiba-medlemmen Peter Magnusson. Jag är vanligtvis inget stort fan av Peter men i Blomstertid var han fantastisk och det var oerhört befriande att för en gångs skulle se honom i en roll där han inte bara sprang runt och var flamsig.Kort sagt var Blomstertid en rolig, gripande, mysig och alldeles ljuvlig liten serie och tydligen tyckte den amerikanska tv-kanalen ABC likadant. De har nämligen beslutat sig för att köpa in ett timmeslångt pilotavsnitt av serien. Generation Y kommer den heta borta i USA och piloten kommer sändas i maj. Med lite tur kan en tv-serie vara aktuell redan till hösten.

– Det är några få piloter som blir serier, men drömmen är att det kommer att bli en serie i USA och att den blir framgångsrik, säger produktionsbolaget Stockholm-Köpenhams vd Aino Bragman-Jankert till Resumé.

Har du inte sett Blomstertid bör du göra det genast. Alla avsnitt finns upplagda på YouTu​​​be.