Böckerna som trendar på TikTok sommaren 2023

Här delar vi med oss av vilka böcker som trendar på TikTok just nu. Så länge citronträden växer av Zoulfa Katouh I denna berättelse får vi följa Salama som var en helt vanlig tonåring innan frihetskampen i Syrien tog sin början. Nu arbetar hon som volontär på sitt lokala sjukhus och hjälper skadade människor dag in och dag ut. Men Salama har en plan och är fast besluten att lämna Syrien till varje pris, men det måste ske innan hennes bästavän Layla ska föda sitt barn. Men ...
Här delar vi med oss av vilka böcker som trendar på TikTok just nu.

Så länge citronträden växer av Zoulfa Katouh

I denna berättelse får vi följa Salama som var en helt vanlig tonåring innan frihetskampen i Syrien tog sin början. Nu arbetar hon som volontär på sitt lokala sjukhus och hjälper skadade människor dag in och dag ut. Men Salama har en plan och är fast besluten att lämna Syrien till varje pris, men det måste ske innan hennes bästavän Layla ska föda sitt barn. Men det är lättare sagt än gjort att lämna sitt hemland och människorna hon älskar, och när en person kommer in i hennes liv som får hjärtat att slå dubbla slag börjar hon ifrågasätta allt…

Den perfekta pojkvännen av Alexis Hall

Luc O´Donell är ett världsberömt kändisbarn och när hans pappa gör en comeback som rockstjärna hamnar han återigen i rampljuset. När en paparazzi fångar honom på bild vid helt fel tillfälle hotas plötsligt både hans karriär och privatliv. I hopp om att rädda sin image måste Luc träffa en helt normal, trevlig kille att inleda ett helt normalt, trevligt förhållande med.

Han inleder snart ett låtsasförhållande med advokaten Oliver Blackwood, men det är lättare sagt än gjort att låtsasdejta – särskilt när det finns känslor inblandat...

Love on the Brain av Ali Hazelwood

Från författaren till New York Times bästsäljare The Love Hypothesis kommer en ny STEMinistisk romantisk komedi där en forskare tvingas samarbeta med sin ärkefiende - med explosiva resultat. Nördigt, roligt och sexigt på samma gång. Läs även Kärlekshypotesen.

 

The Summer I Turned Pretty av Jenny Han

En tjej, två killar och sommaren som förändrade allt. Varje år spenderar Isabel en helt perfekt sommar i hennes familjevänners strandhus. Här finns allt en tjej kan önska: en pool, privat strand och två (snygga) killar. Conrad som hon har varit förälskad i sen flera år tillbaka och snälla, avslappnade Jeremiah. Killarna har aldrig gett henne någon vidare uppmärksamhet, men denna sommar är någonting annorlunda. Plötsligt ser killarna henne, på riktigt. En fantastisk sommar väntar som hon sent kommer att glömma.

You and Me on Vacation av Emily Henry

"You and Me on Vacation" är en New York Times bästsäljande kärlekshistoria för fans av "När Harry mötte Sally", "En dag" och Casey McQuiston. Gör dig redo att resa världen över, skratta högt och - framför allt - förlora ditt hjärta till Poppy och Alex.

Fourth Wing av Rebecca Yarros

Drakar, krig och Hunger Games-inspirerade prövningar. "Fourth Wing" är en högspänd, fiender-till-älskare-fantasyromans perfekt för fans av Leigh Bardugo, Sarah J Maas och dark academia.

 

Lucella

Verksamhetsansvarig för Ungdomar.se