De 5 snyggaste NHL-målen

Här har jag meckat ihop en lista med de fem snyggaste NHL-målen jag har sett. #5 – Owen Nolan visar var skåpet ska stå I 1997 års allstarmatch har Owen Nolan redan lyckats göra två mål i rad mot Dominik Hasek. Denna kväll har han dock vittring på en hattrick och när Mark Messier slarvar vid mittzonen snor han åt sig pucken som Göran Persson snattade likörägg. Men istället för att säkra sin berömmelse och på säkerhet flärpa upp pucken bredvid Hasek drabbas Nolan av ett...

Här har jag meckat ihop en lista med de fem snyggaste NHL-målen jag har sett.

#5 - Owen Nolan visar var skåpet ska stå
I 1997 års allstarmatch har Owen Nolan redan lyckats göra två mål i rad mot Dominik Hasek. Denna kväll har han dock vittring på en hattrick och när Mark Messier slarvar vid mittzonen snor han åt sig pucken som Göran Persson snattade likörägg. Men istället för att säkra sin berömmelse och på säkerhet flärpa upp pucken bredvid Hasek drabbas Nolan av ett Zlatanskt självförtroende och pekar ut precis vart han tänker skjuta. Iskallt.

#4 - Pavel Bure åker i överljudshastighet
I matchen mellan Vancover och Boston sätter Pavel Bure som vanligt raketer på skridskorna och glider som en trimmad svala mot mål. Några klubbfinter hit, några klubbfinter dit, och precis innan han skickar in pucken i mål sparkar han till den med skridskon och tillbaka till klubban. Pang tjong, jubel jubel.

#3 - Datsyuk lägger straff på ett ben
I en match mellan Detroit och Nashville för två år sedan fick dribbelkonstnären Pavel Datsyuk chans att sätta en straff på Tomas Vokun. Och han bjöd inte på någon liten fint. Målvakten är uppe på läktaren och köper chorizo medan Datsyuk kan smacka in pucken i öppet mål.

#2 - Vad hände?
Här gör Alexander Ovechkin ett sånt där ramlande konstmål man inte vet om det är sjuk skicklighet eller ren tur (eller båda delarna). Hur som helst är det väldigt snyggt.

#1 - Kamensky visar prov på akrobatik
På platsen som ohotad etta gör Valeri Kamensky en cirkuskonst som antagligen aldrig kommer att kunna efterapas. Han tar emot pucken med skridskon framför mål, men istället för att försöka skjuta på forehand gör han någon sorts konståkningsluftvändning och lyckas fäkta in pucken på backhand.

Nu får ni gärna lista era favoriter.