DVD-recension: College

Man skulle kunna tro att College är packad med en massa verbala hemskheter och att jag påverkats dåligt av det hela. Att filmen har stulit min moral och själ rakt av och lämnat kvar en blottad, moralfattig pojke helt utan etik och hyfs. Delvis stämmer det. Delvis inte alls. College, filmen som inte ens försöker vara underhållande, är helt enkelt så dålig att jag bara kan tänka på könsord. Och svordomar.

Vad exakt är det som gör College så dålig? Egentligen allt, men jag ska försöka nysta ut exakt vad som argumenterar emot hela den här rullens bedrövliga, illaluktande existens. Handlingen centrerar kring tre killar; en gladlynt, gapig (och tjock!) kåtbock, en glasögonprydd nörd skuren ur närmsta stereotypa high school-mall och en välkammad sötnos som precis fått sitt hjärta krossat av en (ärligt talat) skitjobbig tjej. Dessa tre vilda stereotyper bestämmer att den välkammade sötnosen måste tänka på annat än olycklig kärlek, och lägligt nog så ska ju gänget ändå upp till ett närliggande college över helgen för att spana lite inför framtida studier och sexuella eskapader. Perfekt! En helg av öl, spyor, föreningsfolk, konkurrens av äldre killar med stenhårda magrutor och förutsägbara romanser.

Rent handlingsmässigt så försöker inte College alls, utan åker långsam snålskjuts i otroligt djupa, uppkörda spår. Samma spår som exempelvis American Pie och Superbad en gång plöjde upp. Allting är återanvänt och ibland blir det skrattretande, men inte på ett bra sätt, hur mycket som egentligen är rakt av kopierat från andra, mer framgångsrika, komedier. Ingenting är originellt och skämten passerar med jämna mellanrum helt utan finess. I en scen dricks det öl som filtrerats genom en hårig mans bakdel, och då är det egentligen det mest kraftfulla i Colleges bleka humorarsenal. Jag gillar under bältet-humor, men utan finess och timing så blir det ju samma sak som att, typ, kolla på en kille som äter sitt eget snor. Mer fascinerande än roligt, liksom. Sedan dömer man personen och tar aldrig kontakt igen.Jag vill aldrig ha kontakt med College igen. College är ett illaluktande potpurri av skit, fyllt till bredden med … ja, skit. Plågsamt dåliga prestationer från i princip alla skådespelarna, uttjatad humor, fascinerande kasst manus och en historia som är så vansinnigt förutsägbar och ointressant att det gör ont i hela kroppen. Vissa påstår att man får gonorré av College. Andra säger spetälska. Jag har ingen direkt källa angående det, men jag avråder hursomhelst alla att undvika den här osande sophögen till rulle. Skrattar man åt College får man antagligen hutlöst mycket betalt för det.

1