Festivalspecial: Way Out West

Festivalen hålls i Slottsskogen, endast en kortare spårvagnstur från Göteborgs innerstad, vilket ger möjlighet att kombinera festivaldagarna med exempelvis ett besök hos Lisebergskaninen. Vid alla scener finns det rullstolsplatser. Liksom Stockholms motsvarande city-festival Where the action is erbjuds ingen camping på området, men utbudet av hotell-och vandrarhem i Göteborg stad är stort och av varierande prisklass. Boende som festivalen rekommenderar hittar du på http://www.wayoutwe...

Festivalen hålls i Slottsskogen, endast en kortare spårvagnstur från Göteborgs innerstad, vilket ger möjlighet att kombinera festivaldagarna med exempelvis ett besök hos Lisebergskaninen. Vid alla scener finns det rullstolsplatser. Liksom Stockholms motsvarande city-festival Where the action is erbjuds ingen camping på området, men utbudet av hotell-och vandrarhem i Göteborg stad är stort och av varierande prisklass. Boende som festivalen rekommenderar hittar du på http://www.wayoutwest.se.Way Out West har precis som Peace and Love ett syfte utöver att förse ungdomar med indiepop i lummiga områden. Sedan starten 2007 har festivalen varit ett miljödiplomerat evenemang. Deras fordon kör på biobränsle, man har som besökare möjlighet att sortera sitt skräp och de livsmedel och råvaror som säljs är nästan uteslutande ekologiska. "Om varje dude och chick drar sitt strå och tänker till så kan vi faktiskt åstadkomma en behövlig förändring och fixa en mer hållbar situation" för att citera festivalens hemsida.

I år hålls Way Out West mellan den 12 och 14 augusti. Man utlovar att klubbarna ska bli ännu bättre, maten godare och line up:en mer spännande än någonsin. Några av de artister som kommer uppträda är M.I.A, Local Natives, Paul Weller och Miike Snow.

Miike Snow.
Miike Snow.


Ja, vad säger ni? Hänga i Göteborg, höra "Animal" live och pimla ekologisk öl inpå småtimmarna. Jag tycker det låter som ett ultimat sätt att tillbringa sommarens sista dagar på.

WAY OUT WEST 2010
När: 12-14 augusti
Var: Göteborg
Om festivalen: "Vi jobbar mot alla åldrar och kön, genrer, tekniker och instrument för en så spännande line up som möjligt. Sen ska vi inte förneka vår uppväxt och skivsamling, men vi slåss med den – för att åter älska den. Med inspiration från de största internationella festivalerna och scenerna är det till syvende och sist musiken vi förenas runt. Spring, släpp hästarna fria."
Artister: Beach House, Girls, Jónsi, Konona No1, La Roux, LCD Soundsystem, Local Natives, Lykke Li, M.I.A, Marina and The Diamonds, Miike Snow, The National, Panda Bear, Paul Weller, Pavement, Q-Tip, The Radio Dept., Rango, Ras G & The African Space Program, The xx
Pris: 1390:- (1090 för ungdomar mellan 13-17 år)
Hemsida: http://www.wayoutwest.se