Högskoletema på Ungdomar.se!

EN GUIDE IN I DEN AKADEMISKA VÄRLDENVad är nollning, vad innebär akademisk kvart och hur går egentligen ett seminarium till? Vi har sammanställt en guide in i den akademiska världen så att du är förberedd när det väl blir dags att kliva in genom högskolans traditionstyngda portar. GUIDE: KONSTEN ATT SKRIVA AKADEMISKTAtt skriva en högskoletext kan vara ganska klurigt. Men oroa dig inte, Anders ger dig här en enkel guide till konsten att skriva akademiskt. Förhoppningsvis hjälper d...

EN GUIDE IN I DEN AKADEMISKA VÄRLDEN
Vad är nollning, vad innebär akademisk kvart och hur går egentligen ett seminarium till? Vi har sammanställt en guide in i den akademiska världen så att du är förberedd när det väl blir dags att kliva in genom högskolans traditionstyngda portar.


GUIDE: KONSTEN ATT SKRIVA AKADEMISKT
Att skriva en högskoletext kan vara ganska klurigt. Men oroa dig inte, Anders ger dig här en enkel guide till konsten att skriva akademiskt. Förhoppningsvis hjälper den dig en bit på vägen mot att doktorera och vinna lärarnas gunst!

GUIDE: DE SVENSKA UNIVERSITETEN OCH HÖGSKOLORNA
Vill du veta vilket universitet som ligger närmast dig, eller kanske vilket som ligger så långt bort som möjligt? Alexandra ger dig här en kort guide till de största och mest populära universiteten och högskolorna i Sverige. De allra flesta har ansökningsperiod fram till den 15 april.


EN OHEJDAD KÄRLEKSFÖRKLARING TILL FOLKHÖGSKOLAN
Vill du läsa något som du verkligen gillar, kanske folkdans, friluftsliv eller filosofi? Vill du bo ihop med dina klasskompisar på ett sätt som gör att de kan komma att kännas som en extra familj? Tycker du att utbildningar kan vara fantastiskt värdefulla även om de i princip inte ger någon jobbgaranti? Amy har skrivit en ohejdad kärleksförklaring till folkhögskolevärlden!

FORUM: SKOLA OCH JOBB
I vårt skolforum hittar du massvis av intressanta diskussioner. Kika exempelvis in Stora tråden för universitets- och högskolestudier och få svar på dina frågor och funderingar.


GUIDE: SÅ UNDVIKER DU SKRIVKRAMP
Oftast dyker skrivkrampen upp precis när du inte har tid att ha den, typ vid större inlämningsuppgifter eller viktiga uppsatsskrivningar. Ofrivillig, irriterande och utmattande. En sjukdom. Men det finns botemedel. Säg ”aaa” så kommer Doktor Marielle med din medicin!

KRÖNIKA: SKOLSTARTEN FRÅN HELVETET
Eriks första kontakt med högskolevärlden blev en minst sagt pinsam historia. I krönikan, passande nog döpt till "Skolstarten från helvetet", berättar han bland annat om hur han blev utskrattad inför 300 personer i aulan.


GUIDE: SÅ KLARAR DU HÖGSKOLEPROVET
Vårens högskoleprov har redan varit, men i höst är det dags igen. Sudda bort din ångest och höj din snittpoäng med Marielles högskoleprovsguide. Här finner du allt från tips och tricks att tillämpa under provdagen till hur du förbereder dig mentalt inför varje delprov.

TIPS TILL DIG SOM SKA LÄSA VIDARE
Att läsa vidare efter gymnasiet är sällan en dans på rosor. Kanske blir det till och med den mest ansträngande tiden i ditt liv. Men även om studier på högskola eller universitet innebär ökat innebär det också frihet. Om du nu har bestämt dig för att faktiskt läsa vidare kommer här slutligen några tips till dig för att underlätta din studietid!