Kriget i Kaukasus. Svensk Media Partisk?

Anledningen är att Ryssland ska ha attackerat och bombat Georgien och dödat ett flertal civila helt utan grund menar tidningar och svenska politiker. Allt jag vill göra är att upplysa lite om det som "Svensk oberoende media" gömmer, eller rent av inte skriver, angående kriget i Georgien. Jag går in på Aftonbladets hemsida och läser följande under rubriken"1400 dödades" (läs noga): "Tidigt på fredagen rullade ryska pansarfordon in i den kaukasiska staden Tsch...

Anledningen är att Ryssland ska ha attackerat och bombat Georgien och dödat ett flertal civila helt utan grund menar tidningar och svenska politiker. Allt jag vill göra är att upplysa lite om det som "Svensk oberoende media" gömmer, eller rent av inte skriver, angående kriget i Georgien.

Jag går in på Aftonbladets hemsida och läser följande under rubriken"1400 dödades" (läs noga):

"Tidigt på fredagen rullade ryska pansarfordon in i den kaukasiska staden Tschinvali – enligt Sydossetiens president Eduard Kokoity har 1 400 civila dödats.
Dessutom ska georgiska militärbaser ha bombats av Ryssland."Jag känner hur rysshatet börjar bubbla inom mej. "Har Ryssland gått in och dödat 1400 civila". Lite längre ner på sidan läser jag en annan sanning:

"Omkring 1 400 människor har dödats i 'den georgiska aggressionen', hävdade Sydossetiens president Eduard Kokoity på fredagskvällen."

Va? Det var alltså inte Ryssland som dödat 1400 civila utan Georgien. Sanningen är alltså att dom 1400 civila dödats av Georgisk militär inte rysk.

Jag känner mig maktlös, inte för att jag på något sätt stödjer Ryssland, utan för att tidning efter tidning skriver samma sak, och därför att följderna blir att människor i ren okunskap får hatiska åsikter gentemot Ryssland. Det som skrivs och det som folk tror är alltså inte sant. Carl Bildt och Fredrik Reinfeldt sa efter nyheten att nu har Ryssland gjort något dumt. Det pratas om uteslutning av Ryssland och att Sverige bör vässa sin hållning (FRA-lagen kan bli en del av det). Det är alldeles riktigt tycker jag med. Men herregud det är inte bara Rysslands fel.

Hur många dog i Bushs bombningar i Irak? 100 000 civila
Hur många dog i Rysslands attack? Läste någonstans om 4 st men hittar annars inget bestämt antal. Jag kan ha fel här, men det är knappast 1400.
Hur många dog i Georgiens USA sympatiserade attack mot Univercitet, Sjukhus och civila mål? Svaret står ovan: 1400.

Jag frågar mig varför då skärpningarna ska göras mot bara Ryssland och inte mot Georgien eller varför inte USA. Mycket av svaret ligger tyvärr i att är dom styrande i det mesta är just USA och att i större delen av väst ser man upp till USA. Den som skriker högst hörs mest. Tro nu inte att Ryssland är oskyldiga i detta, alla är skyldiga i ett krig. Men tro inte heller att Georgien är oskyldiga.

Ryssland har alltid varit lite smått korrupt, och det är kanske det blandat med en stor portion fördomar som väckt det så kallade svenskt omtalade "rysshatet". Men ett land blir alldrig bättre av att hela tiden höra hur dåligt det är och hur illa det handlar. Västs behandling av Ryssland borde kallas mobbing. Vi i Sverige borde verkligen tänka på var vi verkligen står nu när vi saknar försvar och allt annars blir det NATO. Och det lär kosta en del.

Var det inte fred i världen när Sverige la ner sitt försvar. Var inte svenska politiker enade om att det var bäst och att pengarna kunde gå till miljöändamål? FRA lär kosta Sverige ett par miljarder, då får vi ju iallafall koll på den ryska björnen "som just dödade 1400 civila".

Det är väldigt naivt, men jag känner att om allt han lovar är sant så skulle många kriser lösa sig världen över.

Heja Barack Obama!!!

Källa: http://blog.lege.net/content/Kriget_i_Kaukasus.html http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3056356.ab Expressen