Lista: Annorlunda dejtingaktiviteter

BallongflygningTa din dejt till himmelriket. Har du bara tillräckligt med pengar i plånboken finns det inget mer romantiskt än att packa ner en flaska bubbel i picknickkorgen och bjuda med ditt kärleksintresse på en ballongflygning i solnedgången. SkridskoåkningRåkar det vara vinter när du smider dejtingplaner? Ta med din dejt till skridskobanan, ishallen eller sjön. Leta fram skridskor, varma kläder och gör i ordning en termos med chokladmjölk eller någon annan mysig dryck att ta ...

Pusselpyssel
Vill du få de lösa bitarna i ditt liv på plats med en partner? Bjud in till pusselstund! Köp hem kopiösa mängder onyttigheter, riv fram ett roligt pussel (med andra ord är pussel med Alperna, Niagarafallen eller en gruppbild ur Djungelboken gravt förbjudna!) och tänd några mysiga värmeljus. Nu är det bara att bygga ihop er framtid tillsammans! Och ja, alla gillar att pussla.

Lasertag
Vill du garanterat få dig ett skjut under kvällen ska du dra med din dejt på en omgång lasertag. Att skjuta på varandra med laserpistoler är en strålande dejtingaktivitet som garanterat kommer få adrenalinet att pumpa.

Ballongflygning
Ta din dejt till himmelriket. Har du bara tillräckligt med pengar i plånboken finns det inget mer romantiskt än att packa ner en flaska bubbel i picknickkorgen och bjuda med ditt kärleksintresse på en ballongflygning i solnedgången.

Skridskoåkning
Råkar det vara vinter när du smider dejtingplaner? Ta med din dejt till skridskobanan, ishallen eller sjön. Leta fram skridskor, varma kläder och gör i ordning en termos med chokladmjölk eller någon annan mysig dryck att ta med och värma sig med medan ni pustar ut. Sedan är det bara att åka tills benen sviker.

Museibesök
Att strosa omkring ett par timmar på ett museum eller konstgalleri är kanske den perfekta dejtingaktiviteten. För skulle ni få slut på ämnen att prata om har du tusentals föremål omkring dig som du kan kommentera. Många museer är dessutom gratis vissa dagar i veckan eller har kraftig rabatt för studenter.

Bowling
Bowling är en utmärkt aktivitet för att få alla eventuella spärrar att släppa. Dock kan det vara bra om du på förhand har lite koll på hur skillad både du och din dejt är. Det kan lätt bli dålig stämning om den ena utklassar den andra. Men om ni är hyfsat jämlika kan kvällen mycket väl resultera i en strike!

Bakning
Söker du en dejtingaktivitet du kan göra i hemmet men som samtidigt kan få kärleken att jäsa sig stor? Prova bakning! Välj ut något enkelt bakverk som är omöjligt att misslyckas med (typ kladdkaka, chokladbollar eller kärleksmums), briljera med dina fantastiska färdigheter i köket och kamma hem din framtida älskare på endast 30 minuter! Som ordspråken säger; vägen till mannens hjärta går genom magen och kvinnans via choklad.

Fotorunda
När mormor under släktträffen sliter fram sin gamla polaroidkamera från ’67 är det många som kastar sig under bordet och hoppas att hon inte var snabb nog på knappen. Att däremot gå runt en solig dag i parken tillsammans med någon man tycker om, knäppandes på en nyinköpt engångkamera skulle nog majoriteten tycka vara jättemysigt. Och om inte annat kanske det blir en supergullig bild på er båda att posta hem till din gamla mamma. Eller en ny schysst profilbild på Facebook med en stor svart paintblob svävandes bredvid ditt huvud …

Guitar Hero
Langa in skivan i din spelkonsol. Greppa plastgitarrerna och inta era fräckaste rockposer. Att spela Guitar Hero med din dejt lockar garanterat till många skratt och visar dig även vilken musiksmak han eller hon har. Och vem vet - sätter ni alla ackord rätt kanske det hela kan utvecklas till ljuv musik.

Joggingtur
Har du någon gång haft en partner som sluppit mellan dina fingrar? Låt dem aldrig mer hinna ifrån dig! Bjud ut din dejt på en löprunda i skogen och visa precis hur snabb du kan vara i benen och han/hon kommer aldrig någonsin försöka lämna dig!

(Texten är skriven av André Vifot Haas, Marielle Hagblad och Amy Karlsson.)