Medlemskrönika: Hockeyfeber

Den kommer vid den här tiden varje år, och nej jag talar inte om kantarellen, skolstarten eller något annat trivialt trams. Nej, jag talar förstås om hockeyfebern. Detta bisarra sjukdomstillstånd vars symptom uppkommer i anslutning till säsongens inledning, detta virus som angriper varje hockeyfan värd namnet och gravt handikappar den drabbade framtill den tidiga sommaren. Febern tar sig många uttryck: den får dig att direkt efter uppstigning ändra din startsida till Hockeykanalen.se,...

Den kommer vid den här tiden varje år, och nej jag talar inte om kantarellen, skolstarten eller något annat trivialt trams. Nej, jag talar förstås om hockeyfebern. Detta bisarra sjukdomstillstånd vars symptom uppkommer i anslutning till säsongens inledning, detta virus som angriper varje hockeyfan värd namnet och gravt handikappar den drabbade framtill den tidiga sommaren.


Febern tar sig många uttryck: den får dig att direkt efter uppstigning ändra din startsida till Hockeykanalen.se, du ändrar också din ringsignal till Hit Somebody (The Hockeysong) av Warren Zevon. Sjukdomen får dig att plötsligt bli väldigt intresserad av Sportbladet och dess rosa sidor igen. Du loggar som besatt in och kollar ditt banksaldo flera gånger om dagen för att försäkra dig om att det finns tillräckligt med pengar för att kunna lägga in seriösa investeringar i diverse Oddset Powerplaysystem.

Man känner ett djuriskt, maniskt, elementärt behov av att sitta tyst och meditera i någon timme eller så över innebörden av Pelle Prestbergs återkomst till Leksand. Trötta, blodsprängda ögon spelar intensivt över raderna i den garvade gamle hockeyjournalisten Mats Wennerholms blogg på Aftonbladet. Detta är numera en daglig rutin fullt jämställd med tandborstning, frukost och tarmtömning, trots att du tycker att Wennerholms analyser oftast är ganska felaktiga och löjliga. Sjukdomen har nu spritt sig över hela din kropp och helt besegrat förnuft och rationella tankar i den mån det nu fanns några.


Vart fan är mammas sylåda? - här skall en Vodoodocka i AIK-skepnad minsann slöjdas fram! Du drar i förbifarten i väg ett snabbt mejl till Trafikverket där du försöker utreda möjligheterna för att vägregistrera en Zamboni och använda denna för vardagspendling, du surfar in en sista gång på hockeysajterna och går därefter och lägger dig. I morgon börjar karusellen om igen. (Kanske rabblar du i sömnen upp namnen i HV 71s första femma, men det är din nu yrvakna familjs problem).

Elitserien kör i gång den 13 september och hockeyallsvenskan den 17 september.