Playahead lägger ner

2007 köptes Playahead upp av Modern Times Group (MTG) för 100 miljoner. Då hade sidan 530 000 unika besökare i veckan. Idag ligger antalet strax över 65 000 och MTG anser att trafiknivån är så pass låg att de inte finns möjlighet att driva företaget vidare. – Den globala trenden med till exempel Facebook och MySpace har slagit ut de nationella och lokala nätverken, säger Anders Nilsson, vd på MTG Online till Sydsvenskan. Inte ens slogans som ”Vi hittar lämpliga ragg åt di...

2007 köptes Playahead upp av Modern Times Group (MTG) för 100 miljoner. Då hade sidan 530 000 unika besökare i veckan. Idag ligger antalet strax över 65 000 och MTG anser att trafiknivån är så pass låg att de inte finns möjlighet att driva företaget vidare.

- Den globala trenden med till exempel Facebook och MySpace har slagit ut de nationella och lokala nätverken, säger Anders Nilsson, vd på MTG Online till Sydsvenskan.

Inte ens slogans som ”Vi hittar lämpliga ragg åt dig - på nolltid” har hjälpt Playahead på rätt köl och den 1 mars går sidan alltså i graven. Själv var jag aldrig medlem på Playahead, men jag kan tänka mig att många fäller en liten nostalgitår.