"Min ungdom" – med Agneta Sjödin

Fotograf: Andreas Lundberg
Vad hade du för drömyrke som ung?
– Jag ville bli skådespelerska. Och det vill jag faktiskt fortfarande.

Hur gammal var du första gången du hånglade?
– Jag var 14 år.

Vad för typ var du på gymnasiet?
– Jag betraktades nog som cool. Jag var framåt, öppen och social. Sportade en del men annars var det mest teater och sång.

Vilka kändisposters satt uppklistrade på väggarna i ditt tonårsrum?
– The Police, jag var kär i Sting, Eva Dahlgren var en stor förebild. Och så fanns det en indian som hette "Vargtass" som var med i serien "Familjen Macahan". Alla tjejer var kära i honom. Det är de jag minns just nu.

Vad vet du idag som du önskar att du visste när du var 15?
– Att jag hade förstått att det var jag som bestämde över mitt liv och min kropp. Att man inte var taskig bara för att man sa nej till en kille. Att jag hade varit mer trygg i mig själv så att jag inte hade behövt söka bekräftelse hos killar så som jag ibland gjorde. Att jag hade ägt en annan värdighet, stolthet och självrespekt. Mycket av det här skriver jag om i min senaste roman "En kvinnas Hjärta", där Maria i boken är väldigt mycket jag.

Fler ungdomar:
Ametist AzordeganAndres LokkoAnneli AlhankoBabben LarssonBosse Bildoktorn
Carina Berg
Cissi WallinDavid FjällDogge DoggelitoFilip HammarFredrik WikingssonFritjof & PikanenHanna HellquistHans RoslingHenrik FexeusJesper RönndahlJohan GlansJohan SOL StattinJosefin JohanssonKristian AnttilaMackan EdlundMalin OlssonMarcus BirroMargret AtladottirMartin MelinMia TörnblomMiss LiMårten AnderssonPatrick EkwallRickard OlssonMargret AtladottirTobbe BlomZandro SantiagoÖzz Nûjen

Vem vill du att vi frågar ut härnäst? Droppa ditt förslag i kommentarerna!